Simeone: Čelzi je moćna ekipa

Fudbaleri Čelzija i Atletika iz Madrida sjutra od 20.45 na Stamford Bridžu u Londonu igraju revanš utakmicu polufinala Lige šampiona. U prvom meču, prošlog utorka u Madridu bilo je 0:0.
0 komentar(a)
Murinjo i Simeone, Foto: Reuters
Murinjo i Simeone, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.04.2014. 16:57h

Trener fudbalera Atletika iz Madrida Dijego Simeone rekao je da je Liga šampiona jedinstveno takmičenje i da njegovu ekipu u sjutrašnjoj revanš utakmici polufinala protiv Čelzija, ne smiju da ponesu dobri rezultati iz španskog prvenstva.

Fudbaleri Čelzija i Atletika iz Madrida sjutra od 20.45 na Stamford Bridžu u Londonu igraju revanš utakmicu polufinala Lige šampiona. U prvom meču, prošlog utorka u Madridu bilo je 0:0.

Atletiko u utakmicu ulazi poslije prvenstvene pobjede nad Valensijom od 1:0, kojom se primakao osvajanju šampionske titule u Primeri, prve od 1996. godine. Atletiko je ostvario devet uzastopnih pobjeda u ligi, a neporažen je u posljednjih 14 utakmica u svim takmičenjima.

"Liga šampiona je jedinstveno takmičenje, potpuno drugačije od La Lige. Čelzi ima veliki tim, može da se rotira i pobijedi sa 2:0. Igramo protiv moćne ekipe, a to će nam mnogo otežati posao", rekao je Simeone, prenijeli su španski mediji.

Za prolaz u finale Lige šampiona Atletiku, pored pobjede, odgovara i svaki neriješen rezultat sa postignutim golom.

"Takmičimo se u elitnom društvu i nadamo se da ćemo napraviti korak dalje. Moramo da pružimo sve što imamo", rekao je fudbaler Atletika Raul Garsija, strijelac gola protiv Valensije.

U ekipi Atletika zbog suspenzije neće biti kapitena Gabija.

"Mi smo na oblacima i ne želimo da siđemo. Vjerujemo u sebe", rekao je Gabi.

Čelzi u utakmicu ulazi ohrabren pobjedom protiv Liverpula od 2:0, ali u Premijer ligi zaostaje dva boda za ekipom Brendana Rodžersa. Trener Čelzija Žoze Murinjo rekao je da mu neće smetati ako njegova ekipa ove godine ne osvoji nijedan trofej.

"Kada date sve što možete, kada sve pokušate i naporno radite, kada imate dobru ekipu koja poštuje klub i navijače, morate da sačekate kraj sezone i vidite šta vam je sudbina namijenila", rekao je Murinjo, koji se prošlog ljeta vratio na Stamford Bridž.

U timu Čelzija zbog suspenzija neće biti Frenka Lamparda i Džona Obi Mikela, kao i Nemanje Matića i Muhameda Salaha koji nemaju pravo nastupa, dok je golman Petr Čeh zbog povrede ramena u prvom duelu završio sezonu. Njega na golu menja 41-godišnji Mark Švarcer.

"On zna sve o golu, a kada birate drugog golmana morate da izaberete onoga ko je psihički spreman da igra u svakom trenutku", rekao je trener "plavaca", koji ove sezone pokušava da postane prvi trener koji je sa tri različita kluba osvojio Ligu šampiona.

Murinjo je titule evropskog prvaka osvojio sa Portom i Interom.

Čelzi je neporažen u posljednjih 16 utakmica sa španskim ekipama.

Utakmica će početi minutom ćutanja zbog smrti legendarnog trenera Vujadina Boškova i bivšeg trenera Barselone Tita Vilanove. Boškov je umro juče u 83. godini, a Vilanova u petak u 46. godini, poslije duge i teške bolesti.

U drugoj revanš utakmici polufinala Lige šampiona večeras od 20.45 u Minhenu igraju aktuelni šampion Evrope Bajern i Real Madrid. U prvoj utakmici prošle srijede španski klub pobijedio je sa 1:0.

Bonus video: