Venger: Povrede su nas koštale titule

"Mislim da smo ove sezone 17 puta bili na prvom mjestu na tabeli, ali u najvažnijem dijelu sezone izgubili smo mnogo igrača zbog povreda", rekao je Venger.
0 komentar(a)
Arsen Venger, Foto: Beta/AP
Arsen Venger, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.04.2014. 11:59h

Trener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je danas da njegova ekipa ove sezone nije osvojila titulu u Premijer ligi zbog velikog broja povreda.

Arsenal je juče pobijedio Njukasl sa 3:0 i još jedna pobjeda će mu osigurati osvajanje četvrtog mjesta na tabeli, koje sljedeće sezone vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Još jedna pobjeda i sigurno ćemo biti među prve četiri ekipe. To će pokazati da je naš tim imao kontinuitet dobrih rezultata. Mislim da smo ove sezone 17 puta bili na prvom mjestu na tabeli, ali u najvažnijem dijelu sezone izgubili smo mnogo igrača zbog povreda", rekao je Venger.

Arsenal će u sljedećem kolu, 4. maja na svom terenu igrati protiv Vest Bromvič Albiona. Dva kola prije kraja "tobdžije" zauzimaju četvrto mjesto na tabeli sa 73 boda, Liverpul je prvi sa 80 bodova, Čelzi na drugom mjestu ima dva manje, dok Mančester siti na trećem ima 77 bodova, ali i utakmicu manje.

Venger je istakao da će na kraju sezone analizirati učinak ekipe.

"Pokazali smo potencijal, ali sljedeće sezone želimo više, nadam se da ćemo uspjeti u tome. Ali, prvo moramo da završimo ovu sezonu. Moramo da živimo u stvarnosti. Pokazali smo kvalitet, sada imamo 73 boda, a možemo da osvojimo ukupno 79. Želimo da završimo sezonu na najbolji način, a onda ćemo vidjeti šta je bilo dobro, a šta loše", rekao je Venger.

Bonus video: