Real stigao u Minhen da sruši šampiona

Pobjeda od 1:0 iz Madrida svakako ne garantuje ništa protiv aktuelnog šampiona, ali je Real u toj utakmici pokazao da ima način da zaustavi Bavarce
9 komentar(a)
Ažurirano: 29.04.2014. 14:31h

Real Madrid nikada u istoriji nije pobijedio u Minhenu, tradicija je u svakom smislu na strani Bajerna, ali ona „merengesima” večeras nije bitna - tim Karla Anćelotija, naime, na putu do finala ima i alternativu pred gostovanje na „Alijanc areni”.

Pobjeda od 1:0 iz Madrida svakako ne garantuje ništa protiv aktuelnog šampiona, ali je Real u toj utakmici pokazao da ima način da zaustavi Bavarce, da posjed lopte tima Pepa Gvardiole nije presudan (možda je i prevaziđen) u borbi s ekipom koja za kontranapad ima uvijek spremne asove poput Kristijana Ronalda, Gareta Bejla, Karima Benzeme...

"U Madridu smo htjeli da postignemo gol, a večeras moramo to da uradimo kako znamo i umijemo, i to kroz napadački stil fudbala. Moramo da se pazimo kontranapada, jer nismo sami na terenu. Neće sve zavisiti od nas zato što se sastajemo s fenomenalnim timom", rekao je Gvardiola.

Gvardiola pod pritiskom

Šta može da promijeni Gvardiola? Nakon duela u Madridu, i to ne prvi put ove sezone, Franc Bekenbauer je ljutito rekao da mu se ovaj Bajern ne dopada i da je toliko dosadan da liči na Barselonu. Bavarcima je, dakle, potrebno da budu konkretni, a Gvardioli da makar malo odglumi Jupa Hajnkesa i učini da ekipa izgleda kao prošlogodišnja koja je pokorila Stari kontinent.

"Igrači Reala mnogo trče. Moramo da budemo spremni na sve, jer ako izgubimo loptu potrebno je da se brzo postavimo ispred svog gola. Moramo da budemo spremni na više scenarija, a osnovna ideja Reala će biti da se odbrani. Borili su se da steknu prednost u prvoj utakmici i sada će pokušati da kroz defanzivu dođu do finala", kazao je Gvardiola.

Bajern i Gvardiola su na prekretnici - eliminacija u polufinalu Lige šampiona ne bi mogla da se okarakteriše kao debakl, ali Katalonac je pod pritiskom, zato što sigurno nije doveden da od ekipe napravi Barselonu, već da nastavi da osvaja trofeje i da obezbijedi (makar) četvrto finale u posljednjih pet godina gigantu iz Minhena.

"Igrači, klub, navijači i ja - svi imamo cilj da odemo u finale. Svi zajedno smo mnogo jači - imao je bivši trener Barse poruku za navijače pred dolazak „kraljevskog kluba” u Minhen.

Arjen Roben ističe da je Bajern i dalje gladan trofeja, da želi da bude prvi tim koji je odbranio titulu.

"Real juri 10. trofej u Ligi šampiona, ali ni nama motiv ništa nije manji. Iznenađeni smo načinom na koji je Real igrao u prvoj utakmici, ali moramo da se fokusiramo na svoju igru, a naš stil je isključivo napadački. Oba tima hoće nešto veliko, a mi smo gladni pobjeda, želimo da i ove sezone uradimo velike stvari", jasan je Roben.

Anćeloti želi da dovrši posao

Nijednom Karlo Anćeloti nije izgubio od Bajerna, a novi uspjeh protiv Bavaraca bi označio i odlazak Reala u finale, prvi od 2002. kada su Madriđani posljednji put osvojili titulu.

"Poslije tri vezana polufinala mislim da je vrijeme da Real napravi korak više. Mislim da se pred revanš u Minhenu pitamo isključivo mi, iako znamo da Bajern posjeduje veliki kvalitet. Deseti trofej u Ligi šampiona? To je Realova želja, što prije je osvoji biće bolje za sve u klubu. Nadam se da je ovo naša sezona", rekao je Anćeloti, koji je do sada, baš kao i Gvardiola, dva puta osvajao Ligu šampiona.

Osnovna želja italijanskog trenera je da Real ne ponovi loš start kao u prvoj utakmici.

"Počeli smo stidljivo, ako to bude slučaj i večeras loše nam se piše. Naš stil? On nije bitan. Bilo da igramo 4-4-2 ili 4-3-3 formaciju, važan je samo način na koji igrači ispunjavaju svoje zadatke. Sudariće se dva tima sa različitim shvatanjem fudbala, sve je otvoreno i to je ono što fudbal čini specifičnim. Možemo do finala i ako ne damo gol, ali to nam nije plan. Sigurno da bi totalna defanziva bila kontraproduktivna", istakao je bivši trener Milana.

Galerija

Bonus video: