Anćeloti: Želimo 10. titulu

„Za ovaj klub je veoma važno da osvoji Ligu šampiona, a najviše iz razloga jer će ovo biti 10. jubilarni trofej u najprestižnijem takmičenju Evrope”, rekao je Anćeloti
2 komentar(a)
Anćeloti, Foto: Beta/AP
Anćeloti, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.04.2014. 14:06h

Fudbaleri Bajern Minhena i Real Madrida sastaće se sjutra u revanš utakmici polufinala Lige šampiona, a „kraljevski klub” će braniti prednost od 1:0 iz prvog meča.

Trener Reala Karlo Anćeloti rekao je za špansku Marku da je osvajanje trofeja u Ligi šampiona za njegovu ekipu od velike važnosti.

„Za ovaj klub je veoma važno da osvoji Ligu šampiona, a najviše iz razloga jer će ovo biti 10. jubilarni trofej u najprestižnijem takmičenju Evrope”, rekao je Anćeloti.

Madriđani su svoju posljednju, devetu titulu u Ligi šampiona osvojili 2002. godine, a tada su u četvrtfinalu pobijedili Bajern ukupnim rezultatom 3:2.

„Ako bismo u mojoj prvoj sezoni u klubu uspjeli da osvojimo Ligu šampiona, to bi zaista bilo nevjerovatno”.

„Svakako, pored Kupa kralja moramo da osvojimo još jedan trofej... Nebitno da li je prvenstvo ili Liga šampiona”, kazao je Anćeloti.

Bajern i Real su se u polufinalima Lige šampiona do sada sastajali pet puta, a Madriđani su samo jednom izborili plasman u finale.

„Ono što je najvažnije u ovom trenutku je da psihološki pripremimo igrače za meč... Mnogo bitnije nego taktički”.

„Mislim da je poslije tri uzastopna poraza u polufinalima vrijeme da Real igra u finalu, ali to je nešto što zavisi samo od nas”, dodao je Anćeloti.

Istorija će sjutra biti uz Bavarce, koji na svom terenu nikada nisu izgubili od Madriđana. U dosadašnjih devet susreta u Minhenu, Bajern je slavio osam puta, dok je jednom bilo neriješeno.

Bonus video: