Ajaks 33. put prvak Holandije

U pretposljednjem kolu Eredivizije, “kopljanici” su remizirali na gostovanju Heraklesu (1:1), kojim su stekli nedostižna četiri boda prednosti nad najbližim konkurentom, Fejnordom
0 komentar(a)
Ajaks, Foto: Beta/AP
Ajaks, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.04.2014. 16:13h

Fudbaleri Ajaksa osvojili su četvrtu uzastopnu, a ukupno 33. titulu prvaka Holandije.

U pretposljednjem kolu Eredivizije, “kopljanici” su remizirali na gostovanju Heraklesu (1:1), kojim su stekli nedostižna četiri boda prednosti nad najbližim konkurentom, Fejnordom.

Danac Lase Šene je u 12. minutu donio prednost timu Franka de Bura, koji je na klupi baš ove četiri uzastopne sezone, da bi već u 22. izjednačio Simon Ciomer.

Do kraja je bilo šanse na obje strane, ali se mreže više nisu tresle. I nije bilo potrebe, jer su oba tima ispunila cilj bodom - Ajaks je osvojio titulu, a Herakles obezbijedio opstanak.

Fejnord, vječiti rival velikana iz Amsterdama, savladao je Kambur sa 5:1 i obezbijedio 2. mjesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Na čuvenom “De Kajpu” od navijača se oprostio Ronald Kuman, koji na kraju sezone odlazi sa mjesta trenera.

Tvente je sa 5:2 u gostima savladao NEC Najmehen, a u pobjedi kojom je klub iz Enshedea osigurao nastup u Ligi Evrope blistao je srpski reprezentativac Dušan Tadić sa po dva gola i asistencije.

Bonus video: