Lovćen nastavio trku sa prvakom

"Vjerujem da ćemo i taj meč riješiti u svoju korist i obezbijediti plasman u finale Kupa", rekao je Tatar
0 komentar(a)
Petrovac-Lovćen, Foto: Savo Prelević
Petrovac-Lovćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.04.2014. 07:32h

Fudbaleri Lovćena nastavili su odličnu seriju i još jednom obradovali publiku na Obilića poljani - Cetinjani su juče na svom terenu savladali ekipu Petrovca 2:1.

Bila je to peta pobjeda izabranika još uvijek suspendovanog Mojaša Radonjića kod kuće ovog proljeća, a ukupno 11. vezana utakmica bez poraza.

Cetinjani su, takođe, zabilježili prvu pobjedu protiv Petrovca nakon osam utakmica, jer su se posljednji put savladali jučerašnjeg rivala još 8. maja 2011. godine.

I najvažnije od svega - Tatar i društvo zadržali su korak sa liderom, ekipom Sutjeske, za kojom i dalje zaostaju samo bod.

Od samog starta domaćin je krenuo ofanzivno. Već u 13. minutu Cetinjani su imali odličnu šansu, ali je Janko Simović nije pogodio nakon ubacivanja Martinovića.

Ipak, desetak minuta kasnije Balša Radović je povukao kontru sa svoje polovine do šesnaesterca gostiju, gdje je pronašao Luku Merdovića koji je ”spakovao” loptu u mrežu - 1:0.

Sa minimalnom prednošću domaćin je otišao na odmor.

U drugom dijelu utakmice, Lovćen je opet prvi krenuo u napad, već u 46. minutu opasno je zaprijetio Radović.

Petrovčani su tada polako preuzimali ritam meča, imali su i pokušaj Jablana, kada je stigao odlučujući gol domaćina.

Igrao se 70. minut - Radović je ponovo bio odličan, uputio je centaršut sa lijeve strane do Merdovića, koji se sjajnim volejom drugi put upisao u strijelce .

Nakon dvominutnog prekida zbog magle, Petrovac je u posljednjih deset minuta stvorio nekoliko šansi, Zec je sa 20 metara uzdmao prečku, ali gosti nisu uspjeli ništa osim da smanji prednost domaćina. Benjamin Kacić je u 91. minutu iz zicer situacije lako matirao golmana Lovćena.

Kapiten Lovćena, Vladan Tatar, bio je zadovoljan pobjedom svog tima.

"Znali smo da će biti teško, jer je Petrovac za nas tradicionalno težak rival. Bili smo dominantni u prvom poluvremenu, dok smo u drugom malo pali. Ipak, na kraju, smatram da smo zasluženo slavili", kazao je Tatar, koji napominje da su Cetinjani u nastavku osjetili i pritisak šampionske trke.

"Osjećali smo pritisak, tim prije jer je Sutjeska“ ranije tokom dana savladala Mornar. Ipak, na vrijeme smo dali drugi gol. Nastavljamo trku i mislim da će ta borba trajati do samog kraja. I nama i Sutjesci predstoje teška gostovanja u narednom kolu - mi ćemo igrati protiv Budućnosti, a oni protiv Petrovca. Ipak, mislim da su oni bliži kiksu u odnosu na nas".

Pomoćni trener gostiju Rudolf Marčić kazao je nakon meča da je za njegov tim mnogo bitnija utakmica u srijedu, kada će Lovćen i Petrovac odigrati revanš polufinala Kupa.

"Loša smo igrali u prvom poluvremenu, dok smo u nastavku bili bolji. Smatram da smo mogli bar do boda. Ipak, za nas je mnogo bitniji meč u srijedu i nadam se da ćemo proći u finale", kazao je Marčić.

Prvi meč u Petrovcu završen je bez golova, pa Lovćen mora da pobijedi i u srijedu ako želi u finale.

"Vjerujem da ćemo i taj meč riješiti u svoju korist i obezbijediti plasman u finale Kupa", rekao je Tatar.

Lovćen - Petrovac 2:1 (1:0)

Cetinje - Obilića poljana. Gledalaca: 400. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Veselin Radunović (Nikšić). Strijelci: Merdović 25, 70 - Kacić 90+1.

Lovćen: Perović, Martinović, Tatar, Simović, Radović, Merdović (N. Draganić), Bogdanović, Vujanović, Kosović, Vujović (Radunović), Božović (Hiro).

Petrovac: Popović, Jovović (Zec), Mrvaljević, Grbović, Golubović, Jablan (Kacić), Marković, Šofranac, Martinović (Leverda), Lakić, Muhović.

Bonus video: