Sutjeska pobijedila Mornar i sačuvala prvo mjesto

Lider šampionata prekinuo je seriju od tri uzastopna remija i upisao 15. trijumf ove sezone.
3 komentar(a)
Sutjeska - Mornar, Foto: Ivan Petrušić
Sutjeska - Mornar, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 26.04.2014. 13:25h

Seriju od tri uzastopna remija fudbaleri Sutjeske prekinuli su pobjedom nad Mornarom (2:1), koji je u prvih 45. minuta stvarao i promašivao prilike, ali ne i domaćin koji je preko Darka Karadžića otvorio utakmicu u 19. minutu.

U svakom slučaju, najvažnije je da je aktuelni šampion osvojio nova tri boda i sačuvao dragocjeno prvo mjesto, i pred rasplet u posljednjih 5. kola sa prve pozicije gleda tim iz prijestonice, koji po svemu sudeći nema namjeru da posustane...

A Barani su u prvom dijelu djelovali opasnije i konkretnije. U 3. minuta nakon konfuzne igre domaćina Arsenijević je propustio priliku da postigne gol. U istom minutu Memedović je prošao po lijevoj strani i snažno šutirao, međutim, Janjušević se nije dao iznenaditi.

Na drugoj strani nikšićki „plavo–bijeli“ zaprijetili su u 10. minutu. Naime, Radonjić je uposlio Jovovića, ovaj drugi na suprotnoj strani pokušao je pogoditi Vujovića, koji je zakasnio, zbog čega je prilika otišla u nepovrat.

Ipak, vrlo brzo domaćin je postigao svoj prvi gol, tačnije mreža Barana zatresla se u 19. minutu, kada je Bečelić započeo akciju, koju su nastavili Radonjić i Jovović, a udarcem sa oko 20 metara Karadžić je poslao loptu iza leđa Masonićića. Tri minuta kasnije Vujović je mogao udvostručiti vođstvo, ali nakon oklijevanja lopta je došla do Jovovića, koji je precizno i dobro šutirao.

Malo je nedostajalo da gosti poravnaju rezultat sredinom prvog dijela, ali svoj dan imao je Janjušević, koji je bez problema zaustavio udarac Vučinića.

U 32. minutu nakon centaršuta Karadžića, Ognanović je tukao, ali je priliku osujeti Masonićić. Pet minuta prije odlaska na odmor okliznuo se štoper Sutjeske Đurović, Vučinić je imao otvoren put ka golu domaćina, međutim, Janjušević je po ko zna koji put bio na mjestu.

Samo dva minuta kasnije „plavi“ su drhtali nakon što je Vule Vujačić uzdrmao prečku.

"Napravili smo mnogo grešaka u prvih 45. minuta, na našu sreću u tim momentima spašavao nas je Janjušević. Nakon što smo postigli drugi gol, na početku drugog poluvremena, lakše se disalo, a samim tim i lakše se igralo. U finišu napravili smo još jedan propust, ali za razliku od prvog poluvremena rival nas je kaznio. Svaka utakmica do kraja sezone je kvalifikaciona i te greške su nedopustive", rekao je Dragan Radojičić, trener Sutjeske.

Nastavak susreta počeo je samo kako se poželjeti može – Radonjić je asistirao Jovoviću, koga je nepropisno zaustavio Masoničić, zbog čega je sudija Dabanović pokazao na bijelu tačku. Siguran egzekutora sa jedanaest metara bio je Vujović.

Od tog trenutka aktuelni šampion igrao je znatno mirnije i sigurnije. Dobru partiju u 60. minutu na najbolji mogući način krunisao je Srđan Radonjić, koji je iz slobodnog udarca majstorski smjestio loptu iza leđa Masoničića.

Dobru priliku za četvrti gol propustio je Masato, dok je na drugoj strani u 77. minutu šansu prokockao Divanović.

Ipak, u samom finišu meča Tomić je prošao po lijevoj strani i iz mrtvog ugla postigao počasni pogodak za Barane.

"Imali smo pet zicera u prvom poluvremenu. Četiri situacije jedan na jedan, pogođenu prečku, a kad propustiš izrazite prilike protiv lidera, onda je jasno da se nemaš čemu nadati. Nakon što je Sutjeska dala drugi, a zati i treći gol, bilo je jasno da se poraz ne može izbjeći", kazao je Zoran Đurašković, pomoćni trener Mornara.

Sutjeska – Mornar 3:1

Nikšić – Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 700. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Miloš Asović (Berane), Veselin Đuranović (Podgorica). Strijelci: Karadžić u 19. minutu, Vujović u 47. minutu iz jedanesterca i Radonjić u 60. minutu za Sutjesku, Tomić u 87. minutu za Mornar. Žuti kartoni: Ognjanović (Sutjeska), Tomić, Masoničić (Mornar).

Sutjeska: Janjušević 7, Bečelić 7, Stijepović 6,5, Ognjanovića 6,5 (Ćuković), Đurović 6,5, Nikolić 6,5, Jovović 7 (Poček), D. Karadžić 7, Vujović 6,5 (Pejović), Masato 6,5, Radonjić 7.

Mornar: Masoničić 6,5, Arsenijević 6 (Vukmarković), Dubljević 6,5, Petrović 6, Obradović 5,5, Obradović 5,5, Radulović 6 (Vučinić), Tomić 6,5, Mandić 5,5, Memedović 6 (Divanović), Vujačić 6, Vučinić (Smolović).

Bonus video: