Ferguson: Gigs je prava osoba za duže staze

"Gigs je više od 20 godina u klubu. Doveo sam ga kada je imao 13 godina, iskusio je i dobro i loše sa Junajtedom", rekao je Ferguson za Skaj Sport
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.04.2014. 10:51h

Rajan Gigs je prava osoba da preuzme Mančester junajted na duže staze, tvrdi legendarni Aleks Ferguson.

Ako to kaže Ferguson, koji je tokom svom dugogodišnjeg mandata na klupi Junajteda trenirao Gigsa, onda to nešto znači. I to dosta....

"Gigs je više od 20 godina u klubu. Doveo sam ga kada je imao 13 godina, iskusio je i dobro i loše sa Junajtedom. Tačno zna kakav je igrač potreban Mančester junajtedu i drago mi je jer je vratio Pola Skolsa i Nikija Bata. Oni su odlična kombinacija, dobro znaju klub i veliki su radnici", rekao je Ferguson za Skaj Sport.

Gigs je od utorka postavljen za privremenog trenera, pošto je poslije loših rezultata klub sa Old Traforda smenio Dejvida Mojesa.

Gigs je debitovao za Junajted u sezoni 1990/1991. i do sada je odigrao 962 utakmice i postigao 168 golova.

Sa "crvenim đavolima" osvojio je 13 šampionskih titula, dvije Lige šampiona, Super kup Evrope, svjetsko klupsko prvenstvo i Intekontinentalni kup, kao i po četiri FA i Liga kupa i devet trofeja Komjuniti šild.

Za reprezentaciju Velsa odigrao je 64 utakmice i postigao 12 golova, a na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine je kao kapiten predvodio selekciju Velike Britanije.

Bonus video: