Kapiteni digli glas protiv mečeva Primere u SAD

"La Liga polako i sigurno distancira igrače od navijača i obrnuto. To nije dobro. Nijedna jednostana odluka nije dobra", navodi AFE
1 komentar(a)
Superkup Evrope Real Madrid - Atletiko Madrid, Foto: Reuters
Superkup Evrope Real Madrid - Atletiko Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.08.2018. 15:54h

Kapiteni Real Madrida i Barselone Serhio Ramos i Lionel Mesi okupili su kapitene ostalih timova iz Primere kako bi razgovarali o mogućnosti da se mečevi španskog elitnog takmičenja igraju u Sjedinjenim Američkim Državama.

La Liga je, naime, nedavno potpisala ugovor na 15 godina sa medijskom kompanijom "Relevant" i obavezala se da će makar jedna utakmica po sezoni biti odigrana na američkom tlu.

Sindikat španskih fudbalera (AFE) ne krije da je zabrinut, a sada su izgleda vodeći igrači Primere riješili da uzmu stvari u svoje ruke.

"Fudbaleri se po ko zna koji put osjećaju potpuno odbačenim. Ne pitaju se pri donošenju odluka i to nije dobro. Vjerujemo da su njihova razmišljanja od ogromnog značaja za rast španskog fudbala", ističu u Sindikatu.

Sastanak je održan u Madridu.

"La Liga polako i sigurno distancira igrače od navijača i obrnuto. To nije dobro. Nijedna jednostana odluka nije dobra", navodi AFE.

Iz La Lige je nedavno rečeno BBC da je dogovor sa "Relevantom" postignut, ali da ne mogu da preciziraju ni termin meča u SAD, niti timove koji bi igrali, kao ni sezonu kada bi ugovor stupio na snagu.

Bonus video: