Nikšićani razbijaju prokletstvo remija

Sutjeska još ne zna za trijumf u aprilu. Lovćen sa Petrovcem dva puta četiri dana, Čelik i Budućnost za Evropu
0 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.04.2014. 08:29h

Sutjeska će u 13 časova kraj Bistrice protiv Mornara pokušati da razbije prokletstvo remija - čak tri vezana neriješena rezultata izabranici Dragana Radojičića imaju na kontu.

A kada se završi duel u Nikšiću, fudbaleri Lovćena će znati da li protiv Petrovca, na Cetinju u 16.30, igraju za prvo mjesto na tabeli, ili za očuvanje druge pozicije.

Vrijeme je za pobjedu

Sutjeska još nema pobjedu u aprilu, pošto je posljednji trijumf ostvarila 30. marta protiv Mladosti, golom Masata sa 58 metara.

Vrijeme je za trijumf, poručuju iz tabora šampiona pred duel sa Mornarom.

"Ako želimo da odbranimo tron, ne smijemo da napravimo kiks do kraja sezone, a to posebno važi za mečeve kraj Bistrice. Mornar u proljećnom dijelu sezone igra zapaženu ulogu i toga smo svjesni. Ipak, kvalitet je na našoj strani, a pobjeda bi nam dodatno podigla samopouzdanje pred odlučujuće mečeve", rekao je Dejan Ognjanović, defanzivac Sutjeske.

Barani su prošle subote zakinuli Lovćen za dva boda (1:1), danas će pokušati to da urade i sa drugim pretendentom za titulu.

"Pokušaćemo da se iz Nikšića vratimo neporaženi, iako će nam nedostajati nekoliko fudbalera", kaže Obren Sarić, trener Mornara.

Uvertira za Kup

Lovćen i Petrovac odigraće dva meča na Cetinju u samo četiri dana, pošto je već u srijedu na programu revanš polufinala Kupa.

Za izabranike Mojaša Radonjića, ne zna se koji je meč značajaniji...

"Ulazimo rasterećeni u finiš sezone, jer je izlazak u Evropu naš primarni cilj, a vrlo smo blizu tog ostvarenja. Petrovac je za nas tradicionalno neugodan, ali želimo pobjedu", kaže vezista Lovćena Dejan Bogdanović.

Petovčani su pali na 5. mjesto nakon poraza od Ćelika, ali ne odustaju od Evrope.

"Problem nam predstavlja neigranje tri standardna, Pejakovića, Ivanovića i Čelebića, ali nema alibija, idemo da se nadigravamo", odlučan je defanzivac Miloš Lakić.

Meč lopta za Čelik

Čelik i Budućnost igraju u Nikšiću direktan obračun za Evropu. “Metalurzi” bi pobjedom pobjedgli “plavima” sedam bodova, i maltene osigurali evropsku vizu.

"Ovo je najbitnija utakmica za nas do kraja sezone, pobjedom bi došli na korak od cilja. Čeka nas težak zadatak protiv mlade ekipe Budućnosti", rekao je trener Čelika Slavoljub Bubanja, čija je tim vezao tri pobjede.

I Podgoričani su vezali dva trijumfa, a pred gostovanje Čeliku imaju svoju računicu...

"Pričao sam sa momcima tokom sedmice, pokušao sam dodatno da ih motivišem. Svjesni smo šta nam donosi pobjeda i pokušaćemo da je ostvarimo protiv kvalitetnog rivala", kazao je Goran Perišić, trener Budućnosti.

Tri okršaja za opstanak, Dečić i Mogren pod imperativom

Ekipe koje se grčevito bore za opstanak, ili još nisu prebrinule sve brige, sastaju se u međusobnim duelima - Mladost u Podgorici dočekuje Rudar, Mogren u Budvi igra sa Zetom, dok u Tuzima gostuje Grbalj.

“Veoma bitna utakmica za nas, protiv dobrog protivnika. Pobjedom bi se približi opstanku”, kaže trener Mladosti Radovan Kavaja.

Rudar je u nešto boljoj poziciji...

“Kada ovaj Rudar demonstrira ozbiljnost svih 90 minuta, nije autsajder ni protiv koga”, ističe pomoćni trener Vuko Bogavac.

Mogren pod imperativom pobjede dočekuje Zetu.

“Moramo da pobjeđujemo ako želimo opstanak”, kaže Brano Milačić, koji ne računa na Petričevića i Radišića.

“Bodom protiv Sutjeske vratili smo samopuzdanje i želimo makar remi u Budvi”, ističe defanzivac Zete Miloš M. Radulović.

Biće pakleno i u Tuzima...

“Igramo kod kuće i to moramo da iskoristimo, jer u gostima ne uzimamo bodove”, kaže Demir Radmović, defanzivac Dečića.

Ako izgube, Grbljani bi mogli u “crvenu zonu”.

“Klub je u lošoj situaciji tako da bi nam trijumf dosta značio”, kaže vezista Branislav Janković.

Parovi

SUTJESKA - MORNAR (13.00)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

DEČIĆ - GRBALJ (16.30)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

MLADOST - RUDAR (16.30)

Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

MOGREN - ZETA (16.30)

Sudija: Željko Radunović (Cetinje)

LOVĆEN - PETROVAC (16.30)

Sudija: Predrag Radovanović (Porgorica)

ČELIK - BUDUĆNOST (16.30)

Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

Bonus video: