POLJAK JE SADA SREĆAN U BAVARSKOJ

Levandovski promijenio mišljenje: Dajem sve za Bajern

"Podrške nije bilo, izgledalo je da moram da se borim sam protiv svih. Ali, sada ne razmišljam o odlasku. Druge zemlje me ne zanimaju", poručio je iskusni napadač
96 pregleda 0 komentar(a)
Robert Levandovski, Foto: Reuters
Robert Levandovski, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.08.2018. 13:13h

Roberto Levandovski je u jednom trenutku bio izričit u želji da napusti Bajern, spekulisalo se da je blizu prelaska u Real Madrid, ali Bavarci su istrajali sebi svojstvenim metodama na tržištu.

"Ne zanima nas nijedna ponuda - Levandovski ima ugovor i ostaje", poručivali su iz Bajerna početkom ljeta.

Poljak je sada u Bildu, koji je intervju najavio kao ekskluzivan, prvi put pričao o razlozima koji su ga natjerali da ozbiljno razmisli o odlasku, zašto je na kraju ostao...

"Nisam osjećao da klub želi da me zaštiti. Bio sam žestoko kritikovan u aprilu i maju zbog dvije ili tri loše utakmice, a iz kluba niko nije reagovao na to", rekao je Levandovski.

Bajernovu tišinu je u tom trenutku procijenio kao - podršku kritičarima.

"Osjećao sam se usamljeno u toj situaciji. Nisam uspio da postignem gol u dva ili tri važna meča i odjednom sam postao meta za sve. U tom trenutku baš sam se osjećao neprijatno u Minhenu. Podrške nije bilo, izgledalo je da moram da se borim sam protiv svih. Ali, sada ne razmišljam o odlasku. Druge zemlje me ne zanimaju", poručio je iskusni napadač.

Levandovski je juče proslavio 30. rođendan. U ljetnjem prelaznom roku je propustio možda i posljednju pravu šansu da napravi veliki transfer.

Kako god, bitnu ulogu u odluci da ostane na kraju je imao novi trener tima iz Minhena Niko Kovač.

"Objasnio mi je šta očekuje od mene i ekipe, a prethodno sam čuo mnogo lijepih stvari o njemu. Poslije tog razgovora sam odlučio da ću ostati i svim srcem igrati za klub. Uopšte se više ne zamaram idejama o transferu. Gotovo je", kaže Levandovski.

A prije samo nekoliko dana predsjednik Bajerna Uli Henes je imao poruku za Levine menadžere.

"Uvijek smo kontrolisali ovu situaciju. Samo njegovi savjetnici su bili van kontrole. Ali, nismo im dali priliku da nas kontaktiraju. Njegov agent Pini Zahavi je četiri ili pet puta pokušao da ugovori sastanak sa mnom, ali uvijek sam mu govorio da sam zauzet do 2. septembra u 14.30 časova", rekao je Henes aludirajući da datum kada se u Njemačkoj završava prelazni rok.

"Ako Levandovski može da se oslobodi tereta koji nosi njegov agent i da se u punoj mjeri koncentriše na Bajern, on će biti najbolje pojačanje u istoriji Bajerna. Želimo nešto da dokažemo fudbalskom svijetu. Siguran sam da su mogli da ponude za Levandovskog više od 150 miliona eura", ističe Henes.

Preporučujemo za Vas