Murinjo izvodi drugi tim protiv Liverpula?

"Moram da pričam sa šefovima, nisam ja glavni u Čelziju. Ja sam samo menadžer. Treba prvo da saslušam šta klub misli o mojoj ideji", rekao je Murinjo
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Beta/AP
Murinjo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.04.2014. 16:23h

Žoze Murinjo želi da izvede drugu ekipu u nedjelju u derbiju Premijer lige protiv Liverpula, kako bi sačuvao glavne fudbalere za revanš polufinala Lige šampiona protiv Atletiko Madrida naredne sedmice.

Nakon poraza od Sanderlenda u prošlom kolu, ni pobjeda na "Enfild roudu" ne donosi Čelziju prvu poziciju, a portugalski trener kao da je već digao ruke od titule.

"Moj plan je da odmorim fudbalere koji će igrati protiv Atletika, jer nam je ta utakmica apsolutno najvažnija", rekao je Murinjo.

Ništa, međutim, nije definitivno...

"Moram da pričam sa šefovima, nisam ja glavni u Čelziju. Ja sam samo menadžer. Treba prvo da saslušam šta klub misli o mojoj ideji", rekao je Murinjo.

Postavlja se pitanje je da li "odmaranje glavnih fudbalera" može da ugrozi regularnost Premijer lige, jer se Mančester siti još uvijek nada da može da osvoji titulu ako dobije sve mečeve do kraja, a Liverpul izgubi jednu utakmicu.

"Mislim da ću odmarati glavne igrače", nepokolebjiv je Murinjo.

Pitanje je, međutim, da li bi to bio drugi tim - Nemanja Matić i Muhamed Salah nemaju pravo da igraju za Čelzi u Ligi šampiona ove sezone, pa bi nastupili protiv Liverpula, baš kao i Frenk Lampard i Obi Mikel, koji zbog suspenzije neće igrati revanš sa Atletikom.

Murinjov kadar pred ključne mečeve u sezoni dodatno je sužen nakon povreda Džona Terija i Petra Čeha na "Visente Kalderonu".

Njih dvojica vjerovatno su otpisani do kraja sezone...

Bonus video: