Okršaj divova u Madridu

Real juri 10. titulu prvaka Evrope, a na tom putu mora da eliminiše aktuelnog šampiona i ekipu koja mu gledajući tradiciju baš i ne leži
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.04.2014. 12:28h

Snaga Bajerna je na ispitu na glavnoj fudbalskoj pozornici, na gostovanju najvećem klubu na svijetu u duelu koji je odmah nakon žrijeba okarakterisan kao finale prije finala.

Real Madrid juri 10. titulu prvaka Evrope, a na tom putu mora da eliminiše aktuelnog šampiona i ekipu koja mu gledajući tradiciju baš i ne leži, jer je u elitnom takmičenju često bila nepremostiva prepreka za "merengese".

Posljednji put prije dvije sezone, i to baš u polufinalu, kada su Bavarci prošli boljim izvođenjem penala. Ali, Karlo Anćeloti je doveden da pokori Evropu što u Realu čekaju od 2002. godine. Ako to ne uspije, njegova budućnost je isključivo u rukama predsjednika Florentina Peresa.

Tradicija u ovim duelima, dakle, prija Bajernu, a Real može da se uzda u to da Italijan nijednom u četiri međusobna duela nije izgubio od večerašnjeg protivnika.

Takođe, specifično je i to što će se Pep Gvardiola opet nadmetati sa Realom, nakon što je godinama više nego uspješno to radio kao trener Barselone (pobijedio u devet od 15 mečeva).

Mnogi vjeruju da ovaj Bajern ne zaostaje nimalo za tom Barsom koju je Pep sklopio i s kojom je osvojio sve, pa je večeras idealna prilika da velikan iz Minhena dokaže zašto je za mnoge, uprkos maloj krizi u kojoj se nalazi posljednjih 20 dana, favorit da i ove godine zaigra u finalu.

Anćeloti: Ovdje se pamte samo pobjednici

"Bajern je Realova crna beštija? Moja nije, imao sam uspjeha protiv Bavaraca", rekao je Anćeloti, a onda se i iznenadio na konstataciju novinara da Real plasmanom u polufinale Lige šampiona nije uradio ništa bitno.

"U Ligi šampiona se pamte samo pobjednici, ali ne bih rekao da je polufinale mala stvar, a Real je četvrti put zaredom među četiri najbolja".

Deseta titula prvaka Evrope nije opsesija, tvrdi popularni Karleto.

"Često me pitate da li je opsesija - nasmijao se Italijan. Nova titula je motiv više za ovu ekipu, jer se 10. trofej čeka odavno. U prvom meču protiv Bajerna nećemo riješiti ništa, ovo je bitka za 180 minuta. Bajernove mane? Nemaju ih puno, ali nisu navikli da budu napadnuti", istakao je bivši trener Milana, Čelzija i Pari Sen Žermena.

Anćeloti je odahnuo, jer će večeras biti spremni i Kristijano Ronaldo i Garet Bejl.

"Nismo slabiji tim, nema favorita u ovom polufinalu. Kristijano je spreman, to je velika prednost za nas", kazao je Ćabi Alonso.

Bajern juri četvrto finale od 2010.

Bajern je preživio strah protiv Mančester junajteda u četvrtfinalu, a u međuvremenu ga je deklasirala Borusija u prvenstvu.

Sve to je učinilo da Gvardiolina mašinerija više nije tako ubojita kao mjesec, dva ili tri unazad.

Bavarci su od 2010. godine, i poraza u finalu od Intera baš u Madridu, igrali još dva puta za trofej - sa Čelzijem i Borusijom.

"Nikada nije lako osvojiti Ligu šampiona, svi veliki klubovi su tu, svi hoće isto. Mi smo uradili odlične stvari ove sezone u Bundes ligi, Kupu i Evropi, ali ne planiramo da nam polufinale bude posljednji stepenik", poručio je Gvardiola, nakon čega je analizirao protivnika:

"Spremni smo na sve, Real može da igra u nekoliko formacija, s Ronaldom će sigurno to biti 4-3-3. Gotovo je nemoguće čuvati prostor protiv tako brzih igrača, ali mi se nećemo braniti. Idemo u napad, želimo da dajemo golove, ali je neophodno da zatvorimo prilaze golu", istakao je Gvardiola.

Trenera Bajerna su španski novinari pitali i da li ga interesuje posao u Mančester junajtedu, nakon što je Dejvid Mojes smijenjen.

"Želim da ostanem u Bajernu", bio je kratak i jasan Gvardiola.

Galerija

Bonus video: