Markizio: Sanjamo finale u Torinu

"Kada nismo uspjeli da prođemo u nokaut fazu, činjenica da će se finale Lige Evrope igrati na našem stadionu dalo nam je dodatni podsticaj", kazao je Markizio za sajt UEFA
0 komentar(a)
Klaudio Markizio, Foto: Beta/AP
Klaudio Markizio, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.04.2014. 21:30h

Fudbaler Juventusa Klaudio Markizio priznao je danas da on i njegovi saigrači sanjaju o finalu Lige Evrope u Torinu od trenutka kada su ispali iz Lige šampiona.

Juventus je još u decembru prošle godine završio takmičenje u Ligi šampiona, a Markizio je kazao da im je činjenica da će se finale Lige Evrope igrati na njihovom stadionu pomogla da vrlo brzo prebole tu eliminaciju.

"Znali smo da će Torino biti domaćin još kada je počela grupna faza Lige šampiona. Kada nismo uspjeli da prođemo u nokaut fazu, činjenica da će se finale Lige Evrope igrati na našem stadionu dalo nam je dodatni podsticaj", kazao je Markizio za sajt UEFA.

On je, ipak, upozorio da Juventus tek treba da obezbijedi plasman u finale i da ih čekaju dvije teške utakmice protiv Benfike, koja je prošle godine igrala finale tog takmičenja.

Šampion Italije u četvrtak gostuje Benfici, koja prvi meč polufinala Lige Evropa dočekuje u slavljeničkoj atmosferi, pošto je prošlog vikenda obezbijedila titulu u portugalskom šampionatu.

"Biće to duel dvije kvalitetne ekipe, očekuje nas spektakl u obje utakmice. Mi se nadamo da ćemo ostvariti svoj cilj, a to je finale u Torinu", dodao je Markisio.

Meč između Benfike i Juventusa igra se u četvrtak od 21.05 u Lisabonu.

Bonus video: