Ostaviće srce na Kalderonu

"Svjesni smo svojih vrlina, ali i slabosti. Uradićemo sve da prikrijemo nedostatke i da u prvi plan izbacimo ono najbolje što imamo", kazao je Simeone
1 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2014. 14:29h

Ostala su četiri tima, razlike su samo u nijansama, u igri su četiri trenera od kojih samo jedan ne zna kako izgleda osvojiti Ligu šampiona.

Dakle, trojica trenera jure treći trofej u Ligi šampiona u karijeri (Pep Gvardiola, Karlo Anćeloti, Žoze Murinjo), dok po stažu mlađi Dijego Simeone, stručnjak koji se nameće i koji, čini se, nema granica, želi da iskoristi momenat da s Atletikom uradi nešto veliko...

Obje prve utakmice polufinala se igraju u Madridu - Atletiko večeras dočekuje Čelzi, za sjutra veče je zakazan dvoboj Real Madrida i Bajerna, timova koji su zajedno ovo takmičenje osvajali 14 puta.

„Madrid je u dvije noći evropski Holivud”, napisala je italijanska „Gazeta”.

Simeone: Sudar timova sličnih karakteristika

Atletiko je prvi put u polufinalu od 1974. godine (te godine je u finalu izgubio od Bajerna), Murinju će ovo biti osmi put da je među četiri najbolja, a peti uzastopno.

"Mi i Čelzi isti timovi? Ne, mi smo ekipe koje imaju slične karakteristike. Krasi nas defanziva, ali i kontranapad. Takođe prevagu mogu da naprave prekidi. Svi ti kvaliteti su nas doveli u situaciju da se borimo za titulu u domaćim takmičenjima", rekao je Simeone na konferenciji za medije.

Argentinac će se takođe suprotstaviti treneru na čijim je treninzima učio dok je Murinjo bio u Interu i u međusobnim duelima se vidjelo ko je učitelj. Ćolo i Specijalni su, naime, četiri puta „ratovali” - Portugalac je kao trener Reala pobijedio prva tri puta, a jedini trijumf Simeone ima u finalu Kupa kralja prošlog ljeta.

"Svjesni smo svojih vrlina, ali i slabosti. Uradićemo sve da prikrijemo nedostatke i da u prvi plan izbacimo ono najbolje što imamo", kazao je Simeone.

Golman Tibo Kurtoa će definitivno biti na golu Atletika, uprkos klauzuli u ugovoru s Čelzijem po kojoj bi morao da pauzira ako „kolćonerosi” ne isplate pet miliona eura za oba susreta.

"Tibo je miran, kao i cijela ekipa. Svi shvataju važnost meča, a ona ne može da se opiše riječima. Ne brinem za njega, bio je glavna tema prethodnih dana, ali to ga nije poremetilo", dodao je Argentinac.

Murinjo opet u Madridu

Murinjo se vraća u grad u kojem je doživio zvjezdane trenutke, a onda i najgore stvari u karijeri. Prvo je plakao od sreće zbog titule prvaka Evrope (nakon finala Inter - Bajern), potom se u naredne tri godine ere u Realu posvađao sa svima, od igrača, direktora, navijača, novinara.

Ovaj povratak, međutim, nema mnogo veze s Realom, sada je prva snaga Madrida Atletiko, a Portugalac na „Visente Kalderonu” nije nikada izgubio...

U svakom slučaju, iskustvo je na strani Murinja u borbi sa Simeoneom, ali činjenica je da je Atletiko kao tim kroz sezonu dokazao da je spremniji od Čelzija za ovakve utakmice u kojima se fudbal pretvara u šah. Vidjelo se to i protiv Barselone u dvomeču četvrtfinala, ali i sa Milanom, pogotovo u prvoj utakmici na „San Siru”.

"Nisam ovdje da pričam o kvalitetima Atletika, jer nijedan tim ne može da dođe do polufinala ako nije jak. Analizirali smo protivnika, sve smo vidjeli, ali neću pričati o tome. Sačuvaću to za sastanak s igračima - rekao je Murinjo koji je upitan da li je Simeone bolji trener od njega:

"Ne bih se složio s tim, jer mislim da nije korektno da se upoređuju treneri s 15 godina iskustva s onima koji imaju manje. Jednostavno nije fer", istakao je Murinjo.

Čelzi ne može da računa na suspendovanog Baneta Ivanovića, a šok za navijače je povreda koljena Samuela Etoa zbog koje nije ni otputovao u Španiju.

Mediji navode da ni Eden Azar neće biti spreman, nakon što se povrijedio u revanšu četvrtfinala protiv Pari Sen Žermena. Bez dva najbolja igrača u sezoni Murinjo će imati problem da ispuni cilj na „Kalderonu”.

U sudaru dva tima sa istom strategijom šanse za plasman u finale su podjednake. Murinjo osmi put u karijeri igra polufinale Lige šampiona, Simeone juri prvu titulu

Galerija

Bonus video: