Promašivali, pa umalo platili

"Biće dramatično i neizvjesno do samog kraja. I dalje držimo sve u svojim rukama", nije bio nezadovoljan u razgovoru sa novinarima trener Sutjeske Dragan Radojičić
0 komentar(a)
Zeta-Sutjeska, Foto: Zoran Đurić
Zeta-Sutjeska, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 20.04.2014. 07:23h

Treći uzastopni meč koji su odigrali neriješeno fudbaleri Sutjeske nisu platili gubitkom prvog mjesta - stigao je spasonosni remi iz Bara, a mrtva trka sa Lovćenom se nastavlja.

"Biće dramatično i neizvjesno do samog kraja. I dalje držimo sve u svojim rukama", nije bio nezadovoljan u razgovoru sa novinarima trener Sutjeske Dragan Radojičić.

Ako je suditi po broju šansi koje su propustili u prvom poluvremenu protiv Zete, Nikšićani ipak mogu da žale što nisu vratili razliku na tri boda u odnosu na Lovćen.

Jovović u 7, Vujović u 23. i 35. (stativa), kao i Masato u 43. minutu, promašili su zicere da učvrste šampiona na prvoj poziciji.

Utisak je da promašaji nisu došli slučajno - u igri Nikšićana primjetna je napetost i tenzija koja nije karakteristična za ekipu koja gotovo cijelu sezonu drži vodeću poziciju na tabeli.

Bespotrebna panika širila se na sve strane, od golmana Janjuševića koji je već od starta meča ispucavao loptu brzinom kao da je sudijska nadoknada, pa sve do najisturenijih napadača.

"Stvoriti ovoliko šansi, šutirati čak 11 puta u prvom poluvremenu, promašiti zicer u nadoknadi, nije ništa drugo no posljedica pada koncentracije na čemu moramo da poradimo", dodao je Radojičić.

Sutjeska je u prvom dijelu toliko promašivala da je i čudo - kako nije izgubila utakmicu u nastavku.

Probudila se Zeta, a šansu koju je u 49. minutu imao napadač Vlaisavljević, nakon nesporazuma Ognjanovića i Janjuševića bila je u istom rangu najboljih prilika Sutjeske. Golman Nikšićana je ipak odbranio...

Igra se totalno predvojila u posljednjih pola sata, sijevalo je na obje strane i pravo je čudo kako je ostalo 0:0.

Mladi vezista Zete Vukašin Popović dva puta je napravio dar-mar u odbrani Sutjeske, u 56. i 59. minutu, prvi put mu je odbranio Janjušević, a drugi put je izblokiran.

Radojičić jačao je napad izmjenama (ušli Poček, Isidorović, kasnije i Vladan Karadžić), a gosti opet oživjeli u posljednjih 20 minuta.

Gačević je odbranio šut Vujoviću, da bi pokušaj Masata iz sjajne pozicije izblokirali defanzivci Zete.

Sutjeska je izašla visoko i umalo kapitulirala iz kontranapada - Došljak je u 78. minutu zakasnio na centaršut Vlaisavljevića, a njih dvojica tri minuta prije kraja nisu riješili situaciju dva na jedan sa protivničkom odbranom.

I kada se mislilo da je kraj, Jovović je 3. minutu nadoknade promašio dobru šansu za Sutjesku za uzdahe na tribinama.

"Bila je ovo sjajna, fajterska utakmica. Sutjeska je promašila nekoliko šansi u prvom poluvremenu i očekivao sam da ćemo ih kazniti u nastavku. Imali smo dvije izgledne situacije da postignemo gol, pa je neriješeno možda i realan rezultat. Prezadovoljan sam kako su odreagovali fudbaleri nakon dva teška poraza", zadovoljan je bio trener Zete Rade Vešović.

Zeta - Sutjeska 0:0

Golubovci - Stadion Trešnjica. Gledalaca: 400. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković i Jovica Tatar (Podgorica)

Zeta: Gačević, M. M. Radulović (Aligrudić), M. B. Radulović, Cavnić, Čolaković, Krstović, Popović, Dujković, Klikovac, Došljak, Vlaisavljević.

Sutjeska: Janjušević, Bečelić, Ognjanović, Đurović, Stijepović, Stefanović, Stevović (Poček), Jovović, Masato (V. Karadžić), Radonjić, Vujović (Isidorović).

Bonus video: