Nestorović srušio Budvane i prebrinuo brige o opstanku

"Nije lako vratiti se protiv Mogrena, koji je pokazao da je dobar tim. Ušli smo u mirne vode", zadovoljan je bio Mirko Marić
69 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost-Rudar, Foto: Savo Prelević
Budućnost-Rudar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.04.2014. 08:28h

Pred najmanjim brojem navijača ove sezone, po jakom pljusku i klizavom terenu, Rudar se digao iz pepela i osvojio bodove protiv nadahnutog Mogrena.

Pljevljaci su bolje počeli, šanse su imali Vlahović i Kato, a onda su bezrazložno stali. Gosti su preuzeli kontrolu i u 29. minutu poveli.

Centrirao je Mugoša, a Kaluđerović glavom zakucao loptu u mrežu.

U nastavku strateg Pljevljaka Mirko Marić uveo je drugog napadača, a Bogdan Milić u prvom napadu snažno šutirao sa 20 metara.

Mogren se orjentisao na kontranapade i već u 53. minutu mogao da udvostruči vođstvo, ali je Marković na dodavanje Đurišića promašio nevjerovatnu šansu.

"Nije lako vratiti se protiv Mogrena, koji je pokazao da je dobar tim. Ušli smo u mirne vode", zadovoljan je bio Marić.

Nakon toga je uslijedio prisak Rudara, a poslije odlične prilike Nome i kornera koji je izveo izveo drugi Japanac, Kato, lopta se odbila do Dušana Nestorovića, koji je volejom zatresao mrežu.

Pljevljaci su nastavili sa pritiskom, da bi Nestorović u 80. minutu snažno šutirao po zemlji, a lopta se od golmana gostiju odbila u mrežu.

"Nije zabrinjavajuće kada izgubite od Rudara, ali jeste kada izgubite na ovakav način. Imali smo sve što treba jednom ozbiljnom timu", kazao je Brano Milačić.

Rudar - Mogren 2:1 (0:1)

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: 300. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Pomoćnici: Vladan Todorović (Nikšić) i Veselin Đuranović (Podgorica). Strijelci: nestrović, 62, 80. - Kaluđerović 29.

Rudar: Radanović, Noma (Fatić), Tomašević, Igumanović, Mijušković, Sekulić (Milić), Đurić, Kato, Jovanović, Nestorović (Gordić), Vlahović.

Mogren: Butorović, Radišić, Petričević, Marković, Đurišić, Mugoša, Đoković (Đurović), Kaluđerović, Racković, Krstić (Baošić), Kalezić (Pržica).

Bonus video: