Mornar prekinuo seriju Lovćena

"Znali smo da nas očekuje teško gostovanje. Žalimo jedino što nismo uspjeli da preuzmemo lidersku poziciju", rekao je vezista Lovćena Nenad Brnović
0 komentar(a)
Lovćen-Budućnost, Foto: Vijesti
Lovćen-Budućnost, Foto: Vijesti
Ažurirano: 20.04.2014. 07:43h

“Topolica“ ostaje neosvojiva tvrđava u drugoj polusezoni, a Lovćen je zaustavljen nakon šest vezanih pobjeda.

Pretendentu za dva trofeja nije pomogla ni činjenica da je više od pola sata igrao sa igračem više.

Mornar je pokazao taktičku disciplinu, ali i karakter da ne poklekne poslije ranog minusa. Čak štaviše, dva puta se tresao okvir Cetinjana prije izjednačenja domaćina.

"Znali smo da nas očekuje teško gostovanje. Žalimo jedino što nismo uspjeli da preuzmemo lidersku poziciju. Mornar je bio bolji rival u prvom poluvremenu, iako smo do prednosti stigli u pravom trenutku. U nastavku smo dali sve od sebe, ali je to bilo nedovoljno za tri boda", rekao je vezista Lovćena Nenad Brnović.

Igrao se 7. minut kada je na 30 metara od gola loptu namjestio Draško Božović, uputio je kratak pas za Vuka Martinovića koji je pravom „haubicom“ matirao golmana Mornara Lakićevića.

Uslijedili su protesti sa klupe Mornara glavnom arbitru Šćepanoviću što nekoliko trenutaka ranije nije dosudio slobodan udarac nad Arsenijevićem, a trener Barana Obren Sarić udaljen je sa klupe.

Domaćin je, ipak, brzo reagovao. U 25. minutu po prvi put se tresao okvir gostujućeg gola. Petrović je glavom spustio loptu za Memedovića, koji je iz punog trka sa 20 metara pogodio stativu.

U nastavku akcije Mandić je zatresao spoljni dio mreže. Desetak minuta kasnije ponovo su strahovali Cetinjani.

Prekid je izveo Mandić, a Vujačić glavom tukao u prečku! Zasluženo poravnanje stiglo je u nadoknadi prvog dijela.

Vujačić je prošao po lijevoj strani uputio udarac između šuta i centaršuta i u koprodukciji sa protivničkim štoperom Simovićem matirao Perovića.

Domaći su bili revoltirani na glavnog arbitra i u situaciji kada je Radunović srušio Memedovića u naletu ka golu.

Smatrali su da je to uradio kao posljednji igrač odbrane i da je kazna morala biti oštrija od žutog kartona.

"Moji igrači su pokazali da imaju kvalitet, srce i borbenost koju rijetko koja ekipa ima u ligi. Mislim da smo postali pravi tim. Naročito kada smo ostali sa igračem manje u polju", zadovoljan je bio trener domaćih Sarić.

Cetinjani su imali prvu šansu u nastavku, već poslije četiri minuta. Božović je promašio glavom sa svega nekoliko metara.

U 57. minutu domaći tim je ostao bez veziste Mijuškovića, koji je zaradio drugi žuti karton.

Uslijedila je jalova terenska inicijativa Cetinjana, bez prave ideje.

Rezervista Draganić je 15 minuta prije kraja pokušao direktno iz kornera, Lakićević je maestralno sačuvao svoju mrežu.

U finišu je pokušao i Kosović sa distance, ali nije bilo promjene rezultata.

Cetinjani imali igrača više u posljednjih pola sata, ali je stadion Mornara ostao neosvojiva tvrđava za sve rivale u 2. polusezoni

Mornar - Lovćen 1:1 (1:1)

Bar - Stadion „Topolica”. Gledalaca: 800. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Dimitrije Mrgunović i Nikola Radulović (Podgorica). Strijelci: Simović 45+3. autogol - Martinović 7. minut.

Mornar: Lakićević (Masoničić), Dubljević, Arsenijević, Petrović, Radulović, Vujačić (Divanović), Bogdanović (Vučinić), Mijušković, Kajević, Memedović, Mandić.

Lovćen: Perović, Radunović, Martinović, Tatar, Simović, Radović, Merdović (N. Draganić), Brnović, Kosović, Ueda (Perutović), Božović (Bogdanović).

Bonus video: