Alegri preuzima Totenhem

Totenhema već tri godine nema u Ligi šampiona, iduća će biti četvrta, pa bi Alegrijev zadatak bio da Sparse vrati u elitno takmičenje.
1 komentar(a)
Masimilijano Alegri, Foto: Reuters
Masimilijano Alegri, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.04.2014. 11:03h

Iako je Tim Šervud od preuzimanja Totenhema pokazao da može sasvim solidno da obavlja taj posao, čini se da prvi čovjek londonskog kluba Danijel Levi na kraju sezone planira ponovo da mijenja trenera, vjerovatno najviše zbog nekoliko prilično ubjedljivih poraza u duelima sa najboljim ekipama lige.

Spekulusalo se dugo da bi Luj Van Gal mogao biti novi trener Totenhema, ali su italijanskim mediji objavili da će iduće sezone ovaj klub sa klupe voditi Masimilijano Alegri, doskorašnji trener Milana.

Totenhema već tri godine nema u Ligi šampiona, iduća će biti četvrta, pa bi Alegrijev zadatak bio da Sparse vrati u elitno takmičenje.

Korijere delo sport je objavio da je postignut dogovor o finansijskim detaljima, ne navodeći cifre, a Alegri je proteklih nedjelja često boravio u Londonu kako bi se upoznao sa situacijom u klubu i ambijentu gdje će raditi od jula.

Vjeruje se da je tehnički direktor Totenhema Franko Baldini glavni 'krivac' za pregovore sa Alegrijem, koga je želio da dovede prošle sezone u Romu, gdje je, takođe, bio tehnički direktor, ali na kraju nije uspio, jer je Alegri odlučio da ostane u Milanu.

Sa Alegrijem bi u London, po pisanjima italijanskih medija, trebao da dođe i pomoćni trener Mauro Tasoti, njegov saradnik iz Milana, koji će otići sa “San Sira” poslije čak 34 godine, pošto je najveći dio igračke karijere proveo upravo u Milanu, gde je potom počeo i trenersku karijeru.

Alegri je na klupi Milana proveo četiri sezone i osvojio jednu titulu u Seriji A i Super kup Italije 2011. godine.

Početkom januara dobio je otkaz na klupi Milana, poslije čega ga je zamijenio Klarens Sedorf.

U karijeri je trenirao još Grozeto, Sasuolo i Kaljari.

Bonus video: