Mediji: Teriju ponuđen jednogodišnji ugovor uz manju platu

Pojedini mediji spekulišu da bi Teri mogao da odbije takvu ponudu i pređe u Galatasaraj, koji je u više navrata izrazio želju da ga dovede
0 komentar(a)
Džon Teri, Foto: Reuters
Džon Teri, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.04.2014. 10:12h

Fudbalski klub Čelzi ponudio je svom kapitenu Džonu Teriju novi jednogodišnji ugovor, ali sa upola manjom platom, prenijeli su danas britanski mediji.

List Miror prenio je da je 33-godišnjem Teriju ponuđen jednogodišnji ugovor, u skladu sa politikom kluba da se igračima starijim od 30 godine ne nude višegodišnji ugovori, kao i da će u odnosu na dosadašnju platu od 150.000 funti nedjeljno, Teri morati da pristane na upola manju.

Pojedini mediji spekulišu da bi Teri mogao da odbije takvu ponudu i pređe u Galatasaraj, koji je u više navrata izrazio želju da ga dovede.

Teri je prošao omladinsku školu Čelzija a za prvi tim debitovao je 1998. godine. On je igrao na pozajmici u Notingem Forestu u sezoni 1999/2000, a nakon toga nije više napuštao Čelzi.

Za londonski klub do sada je odigrao 617 utakmica i postigao 57 golova. Osvojio je tri šampionske titule u Premijer ligi, Ligu šampiona, Ligu Evropa, pet trofeja u FA kupu i po dva u Liga kupu i Komjuniti Šildu.

Među navijačima Čelzija Teri je jedan od najomiljenijih igrača, a na tribini Stamford Bridža okačili su zastavu sa njegovim likom i natpisom: "Kapiten. Vođa. Legenda".

Za reprezentaciju Engleske Teri je odigrao 78 utakmica i postigao šest golova.

Bonus video: