Miročević: I sadašnjoj upravi su vezane ruke

"Gradonačelnik Miomir Mugoša (predsjednik Skupštine kluba) je svima njima vezao ruke. Nemoćni su. Lično su mi to rekli", kaže Miročević
91 pregleda 1 komentar(a)
Janko Miročević, Foto: Vesko Belojević
Janko Miročević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 18.04.2014. 07:47h

Bivši fudbaler, sada trener mlađih kategorija Budućnosti Janko Miročević, revoltiran je stanjem u klubu i po dolasku nove uprave.

Miročević je i ranije bio najglasniji u kritikama, a legende kluba su u međuvremenu formirale i nevladinu organizaciju “Volim Budućnost”.

"Prije nego što je izabran za predsjednika kluba, rekao sam Bojanu Šarkiću kako stoje stvari, savjetovao ga da ne prihvati sada taj posao, nego kada dođu bolja vremana. Prihvatio je, a sada ništa ne zavisi od njega. Gradonačelnik Miomir Mugoša (predsjednik Skupštine kluba) je svima njima vezao ruke. Nemoćni su. Lično su mi to rekli", kaže Miročević, navodeći da se mnoge stvari ponavljaju:

"Svi znaju da klub nema sponzora. Plate primamo vjerovatno od nekih transfera, ali želimo da znamo odakle dolazi novac. Šarkić uporno govori da to nije naš posao, da to nećemo saznati, da ne možemo da dođemo do te informacije. Ako bivši igrači i zaposleni imaju osam odsto akcija, morali bi da znamo kako se finansira klub. I Šarkić u svojstvu predsjednika daje plate prvo igračima, pa zaposlenima, kao što je radila prošla uprava, što je kršenje zakona o isplatama ličnih dohodaka. Ta priča je opet aktuelna", ističe Miročević.

Sporna je, kako kaže, i prodaja zemljišta na Marezi, gdje se nekada nalazio pomoćni teren.

"Budućnost prodajom tog terena definitivno nema više ništa u svom vlasništvu. To je gradonačelnik Miomir Mugoša prodao. I ne, nije uzeo nešto gradsko da proda, nego je prodao jedini kompleks koji je bio vlasništvo kluba. Sada Budućnost nema ništa", rezigniran je Miročević.

Bonus video: