Tatar: Uz publiku možemo do titule

Cetinjani se nadaju da će osvojiti duplu krunu, ili makar jedan trofej, ali i da će prenijeti dobre igre u sljedeću sezonu
73 pregleda 5 komentar(a)
Tatar, Foto: Savo Prelević
Tatar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.04.2014. 11:43h

Ove sezone Lovćen igra fenomenalno, drugi je na tabeli sa samo bodom iza vodeće Sutjeske, a čeka ga revanš polufinala Kupa sa Petrovcem.

Ekipa koja još nema trofej u nezavisnoj Crnoj Gori - jedina je koja konkuriše za oba pehara ove sezone.

Glavni adut u odbrani, uz zimsko pojačanje Janka Simovića, svakako je kapiten Vladan Tatar. Njih dvojica su nerješiva enigma za napadače rivala u drugoj polusezoni.

"Nadam se da će se na Cetinju i dalje igrati dobar fudbal. Želimo titulu, ali želje su jedno a realnost sasvim druga stvar. Ima još dosta do kraja prvenstva i biće teško završiti prvi. Ekipe u ligi su vrlo izjednačene i svaka utakmica je priča za sebe", kazao je Tatar.

Rođeni Cetinjanin smatra da nema mjesta euforiji, uprkos sjajnim igrama njegove ekipe.

"Uprava radi odličan posao, baš kao i trener Mojaš Radonjić, koji je uspio da stvori odličnu atmosferu u svlačionici i unese ekipi tako neophodno samopouzdanje. I publika je bitan segment u svemu tome, pošto nas prati u velikom broju, nezavisno da li igramo na Obilića poljani, ili gostujemo. To ekipi daje dodatni motiv, ali i samopouzdanje da nastavimo pobjedničku seriju", istakao je iskusni štoper.

Cetinjani imaju najefikasniji napad i četvrtu odbranu u ligi. U posljednjih 15 utakmica izgubili su samo protiv Mornara kod kuće (2:1) u posljednjem meču u prvoj polusezoni.

"Razlog 22 primljena gola je u našem ofanzivnom pristupu. Lovćen igra napadački, sa velikim brojem igrača koji izlaze naprijed", kaže Tatar.

„Crveni” igraju timski, što pokazuje i lista strijelaca, gdje se niko ne izdvaja - čak četiri igrača su postigla po četiri gola, a tri po tri pogotka.

"Možda bi bilo najbolje za crnogorski fudbal da se šampion odluči u Nikšiću pretposljednjem kolu u direktnom sudaru konkurentom, ekipom Sutjeske", ističe Tatar.

Želimo revanš za najtužniju noć cetinjskog fudbala

Na početku sezone, pa čak ni na polusezoni, malo je šta ukazivalo da će se Lovćen boriti za titulu.

"Poslije 11 kola sakupili smo "samo" 14 bodova i tada je počelo nešto što možda ni sami nismo sanjali da će se desiti. Mislim da je prekretnica bio meč sa Rudarom, kojeg smo kući savladali sa 2:1. Od tada pa sve do danas, izgubili smo samo jednom. Publika je uvidjela kvalitet i hemiju u timu i u velikom broju počela da dolazi na Obilića poljanu, ali i da nas prati na gostovanjima, što nam puno znači", kaže Tatar.

Podjednake ambicije kao u prvenstvu, Cetinjanji imaju i u Kupu.

Lovćen je u prvom meču polufinala odigrao bez golova u Petrovcu, a revanš je na Cetinju 30. aprila.

"Izgubili smo finale Kupa 2009. godine golom u produžecima od Petrovca. Dužnici su nam za tu najtužniju noć cetinjskog fudbalu i daćemo sve od sebe da ih ovoga puta eliminišemo, a onda i podignemo pehar pobjednika Kupa", zaključio je Tatar.

Bonus video: