Bejl "galopirao" 70 metara i donio Realu Kup Kralja!

Real slavio 2:1 golom Gareta Bejla dva minuta prije kraja za prvi trofej u eri Karla Anćelotija
50 pregleda 34 komentar(a)
Ažurirano: 16.04.2014. 21:48h

"Je li vrijeme za Bejla", zapitala se madridska "Marka" u najavi finala Kupa Real - Barselona.

Igrač od 100 miliona eura uzeo je stvar u svoje ruke u odsustvu Kristijana Ronalda, i nakon 70 metara dugog sprinta uz aut liniju, pet minuta prije kraja, pogodio za 2:1 i veliko slavlje Madriđana.

Real je vodio golom Di Marije u 11. minutu, nakon sjajne asistencije Benzeme, ali je Bartra glavom u 68. na centaršut Ćavija, vratio Katalonce u igru.

Strijelac gola za Barsu, međutim, nije mogao da uhvati Velšanina pet minuta prije kraja. Bejl mu je umakao uz aut-liniju i stuštio se na gol, a onda provukao loptu Pintu kroz noge za prvi trofej u eri Karla Anćelotija.

Katalonci su u posljednjem minutu imali veliku šansu za izjednačenje, ali je Nejmar iz blizine gađao u stativu.

Drhtali su Madriđani još tri minuta nadoknade, a kada je Kristijano Ronaldo u crnom odijelu utrčao na teren "Mestalje", slavlje igrača i navijača Reala moglo je da počne.

Porazom u finalu Kupa Kralja propao je projekat Tate Martina na klupi Barselone. Šest kola prije kraja Primere Katalonci gledaju u leđa Atletiku i Realu, eliminisali su iz Lige šampiona, a večeras su izgubili i Kup Kralja.

Je li argentinski trener došao na "gotovu štetu", jer je Barsin drim-tim počeo da pada prošle sezone, stvar je za malo dublju analizu.

Istovremeno, donekle je spašen projekat Karla Anćelotija na klupi Reala. Sve i da ne osvoji Primeru (kasni tri boda za Atletikom) ili Ligu šampiona (u polufinalu igra sa Bajernom) gazda Florentino Peres će, izvjesno je, pružiti Italijanu još jednu priliku, odnosno još jednu godinu.

Sve zbog večerašnjeg trijumfa - zbog Gareta Bejla!

Galerija

Bonus video: