Crnogorac se (ne) vraća u Siti, zbog Gvardiolinih problema sa golmanima

Procjena stručnog štaba Sitija bile su da je za 19-godišnjeg Murića bolje da ove sezone bude standardni golman u jakom šampionatu, nego da bude na klupi ili tribinama
1 komentar(a)
arijanet murić, Foto: NAC.nl
arijanet murić, Foto: NAC.nl
Ažurirano: 21.08.2018. 14:09h

Mančester siti je ostao bez Klaudija Brava, drugog golmana, do kraja sezone, nakon što je Čileanac teško povrijedio Ahilovu tetivu na jučerašnjem treningu.

I odjednom, Pep Gvardiola se našao u problemu - ostali su mu na raspolaganju samo Ederson i Danijel Grimšou, 20-godišnjak, koji je planiran da ove sezone bude treći čuvar mreže.

Gvardiola, zbog toga, pišu engleski mediji razmišlja da ekspresno vrati mladog crnogorskog reprezentativca Arijaneta Murića, koga je Siti nedavno pozajmio holandskoj Bredi, koja je neka vrsta filijale "građana".

Murić je već debitovao u šampionatu Holandije, u pobjedi Brede nad De Grafšapom 3:0.

Procjena stručnog štaba Sitija bile su da je za 19-godišnjeg Murića bolje da ove sezone bude standardni golman u jakom šampionatu, nego da bude na klupi ili tribinama.

Peh sa Bravom mogao bi, međutim, da promijeni njegov status, jer Gvardiola ima veće povjerenje u njega nego u Grimšoua, piše "Dejli Mejl".

Holandski mediji, s druge strane, javljaju da se Murić neće vratiti na "Itihad", jer je to bolje za njega, a da će Siti pokušati da dovede golmana do 31. avgusta.

U slučaju "vanredne situacije", kakva je ova, klubovi Premijer lige imaju mogućnost da pozajme igrača, iako je prelazni rok u Engleskoj završen.

Kako tvrde mediji u Holandiji, Gvardiola želi da ubijedi Jaspera Silesena da ode iz Barselone, gdje je rezerva Ter Štegenu, i dođe kod njega, ali takođe da bude rezerva Edersonu...

Potrebno je takođe i da Barsa pristane na pozajmicu.

U svakom slučaju, očekuje se akcija Sitija, jer je sa samo dva golmana gotovo nemoguće izdržati cijelu sezone i mečeve u četiri takmičenja...

Bonus video: