Inter zagrizao za Moratu, naredne sedmice pregovori

Inter će na ljeto ostati bez Dijega Milita, koji se vraća u Rasing iz Aveljanede, a moguće je da bude prodat i Mauro Ikardi, koji trpi veliki pritisak na Apeninima zbog privatnog života
0 komentar(a)
Alvaro Morata, Foto: Reuters
Alvaro Morata, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.04.2014. 11:00h

Predsjednik Intera Erik Tohir je najavio pojačanja u napadu za ljeto, u kombinaciji su Fernando Tores, Edin Džeko i Alvaro Morata, s tim što se najveće šanse daju Špancu da stigne u Milano.

"Gazeta delo sport" u današnjem izdanju najavljuje da su Inter i Real počeli pregovore oko Morate i da će se više znati naredne sedmice kada Tohir panira da otputuje u Madrid.

Ipak, isti list je došao do zanimljive informacije – Real je spreman da proda Moratu Interu za oko 15 miliona, ali da u ugovoru postoji klauzula po kojoj bi mogao opet da se vrati na "Santjago Bernabeu" u budućnosti ako Real (vjerovatno i 21-godišnji napadač) to bude želio.

Inter će na ljeto ostati bez Dijega Milita, koji se vraća u Rasing iz Aveljanede, a moguće je da bude prodat i Mauro Ikardi, koji trpi veliki pritisak na Apeninima zbog privatnog života.

Za nekadašnjeg napadača Sampdorije je zainteresovan Atletiko...

Bonus video: