El Klasiko u Valensiji: Real i Barsa igraju za trofej u Kupu kralja

Barsa u finalni duel ulazi bez lidera u odbrani Đerara Pikea, ali Realove muke su veće, jer ni 5. meč zaredom u sastavu neće biti Kristijano Ronaldo
3 komentar(a)
Ažurirano: 16.04.2014. 12:58h

Real Madrid i Barselona će i ove sezone u direktnom duelu odlučivati o jednom trofeju, ali u mnogo drugačijim uslovima nego što je to bio slučaj ranijih godina - u trenutku kada nijedan od ova dva tima nije prva sila španskog fudbala.

Uloga favorita do kraja šampionata pripada Atletiko Madridu, ali u Kupu kralja se večeras sve svodi na "klasiko" - dva velikana svjetskog fudbala će se u Valensiji (21.30 časova) boriti za trofej koji je, do prije nepuna dva mjeseca, branio upravo manji klub iz Madrida.

Barsa u finalni duel ulazi bez lidera u odbrani Đerara Pikea, ali Realove muke su veće, jer ni 5. meč zaredom u sastavu neće biti Kristijano Ronaldo.

Koliko CR7 fali Realu vidjelo se prije osam dana u Dortmundu u Ligi šampiona, iako je Karlo Anćeloti u najavi meča sa "blaugranom" pokušao da smiri navijače.

"Bez Kristijana će biti teže, to je čovjek koji unosi veliku energiju i kvalitet u naš tim, ali nije jedini. Na terenu će biti 11 motivisanih fudbalera, a to što nam fali najveća zvijezda može samo da učini da više trčimo i da više djelujemo kao cjelina", rekao je Anćeloti.

"Hrabrost i karakter"

Na odgovor šta je njegovom timu potrebno da osvoji trofej Italijan je imao spreman odgovor:

"Hrabrost i karater!"

Real je bez Ronalda svakako u problemu, ali Barsa ostaje misterija, bez obzira na to što će Herardo Martino imati u sastavu sve velikane, od Lionela Mesija, Ćavija, Andresa Inijestu, Nejmara...

Barsini problemi su ogromni, španski mediji bruje o podjelama i nezadovoljstvu u svlačionici, ali je uz sve to pobijedila oba puta Real, i to sa Ronaldom, u Primeri ove sezone.

"Barsa je i dalje ista, želi da kontroliše stvari na terenu, tako je bilo i u ovim posljednjim mečevima u kojima nije ostvarila ciljeve. Ali, tu kontrolu želimo da imamo i mi, zato podvlačim da je karakter presudan", dodao je Anćeloti.

Repriza 2011.

Biće ovo ujedno repriza od prije tri godine kada su ovi rivali na istom stadionu odlučivali o trofeju u Kupu kralja.

Tada su slavili "merengesi" koje je s klupe predvodio Žoze Murinjo, a junak je bio Ronaldo golom u produžecima.

"Bilo je dobro kada bi reagovali večeras i na sve neupsjehe iz prethodnog perioda odgovorili trofejom. Šta očekujem? Da igramo dobro i da pobijedimo. Kada je Barsa u pitanju jedna stvar ide uz drugu. Rijetko kada smo igrali loše i slavili. Ali, ne bih se bunio i da budemo slabiji protivnik, a da na kraju osvojimo pehar. Mnogi nas osporavaju, ističu da je naše vrijeme prošlo, ali ne slažem se s njima", rekao je Martino.

Galerija

Bonus video: