Džerard: Plakao sam zbog žrtava Hilsbroa

Danas, 15. aprila, navršava se 25 godina od najtužnijeg datuma u istoriji Liverpula i engleskog fudbala
11 komentar(a)
Džerard, Foto: Beta/AP
Džerard, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.04.2014. 10:50h

Kapiten Liverpula Stiven Džerard otkrio je da se 25. godišnjica tragedije na stadionu "Hilsbro" krila iza njegove emotivne reakcije nakon pobjede nad Mančester sitijem u nedjelju.

Džerard je po završetku meča pokrio rukama lice kako bi sakrio suze.

"Razlog moje emotivne reakcije je godišnjica velike tragedije. Kada kažem pobjeda, ja govorim u ime svih, jer je ona posvećena žrtvama Hilsbroa", rekao je Džerard, prenosi BBC.

Pobjedom nad Sitijem od 3:2, Liverpul je došao na korak od prve titule od 1990. godine, i to samo dva dana uoči 25. godišnjice najveće tragedije na britanskim stadionima ikada, kada je život izgubilo 96 navijača "redsa".

Džerardov desetogodišnji rođak Džon-Pol Džilhuli bio je najmlađa žrtvta užasne tragedija koje se dogodila na meču polufinala FA Kupa između Liverpula i Notingem Foresta na stadionu u Šefildu.

Danas, 15. aprila, navršava se 25 godina od najtužnijeg datuma u istoriji Liverpula i engleskog fudbala, a Džerard i njegovi saigrači biće među 24.000 ljudi koji će u 14.45 sati po britanskom vremenu na "Enfild roudu" prisustvovati godišnjoj komemoraciji žrtvama.

"Moja emotivna reakcija nije se dogodila zbog pobjede u najvećem meču sezone, već zbog toga što je ova sedmica mnogo više od fudbala za sve koji imaju bilo kakve veze sa Liverpulom", kazao je Džerard.

Tačno u 15.06, u vrijeme kada je prije 25 godina prekinuta utakmica, počeće minut ćutanja. Komemoraciji će prisustvovati i menadžer Evertona Roberto Martines.

Na terenu "Enfild rouda", kao sjećanje na tragediju, biće ispisam broj 96 od šalova navijača Liverpula.

Bonus video: