Budućnost sa Petrovcem: Posljednja karta za Evropu

"Mnogo su neogodan tim. posebno u gostima, jer dobro stoje na terenu, igraju trdo i čekaju kontranapade. Pokušaćemo da ih osujetimo", zaključuje Nikač
1 komentar(a)
Darko Nikač, Foto: Savo Prelević
Darko Nikač, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.04.2014. 06:39h

Budućnost je vezala tri meča bez pobjede, a nastavak negativne serije mogao bi da označi oproštaj od evroambicija podgoričkog kluba.

Tako stvari stoje iz ugla Budućnosti uoči današnjeg meča sa Petrovcem, ekipom koja je “duboko” u evrozoni.

"Idemo na sve ili ništa, treba nam pobjeda. Remijem ili porazom gotovo bi izgubili šanse da zauzmemo neko od mjesta koja vode u Evropu. Imamo dva vezana meča na domaćem terenu, protiv Petrovca i Dečića, želimo da osvojimo svih šest bodova čime bismo se vratili u trku", kaže Darko Nikač, napadač Budućnost.

Sva tri gola koja je postigao u dosadašnjem dijelu sezone, Nikač je dao - Petrovcu.

"Mnogo su neogodan tim. posebno u gostima, jer dobro stoje na terenu, igraju trdo i čekaju kontranapade. Pokušaćemo da ih osujetimo", zaključuje Nikač.

Petrovac je slavio pod Goricom u finišu jesenjeg dijela sezone (2:1), čime se revanširao Budućnosti za poraz na svom stadionu (3:1).

Ekipa Milorada Malovrazića je sjajnom serijom došla na prag plasmana Evropu, a da bi se snovi pretvorili u stvarnost, moraju da se osvajaju bodovi i protiv direktnih konkurenata.

"Mečevi sa direktnim konkurentima mogu napraviti odlučujući karak ka zacrtanih ciljevima. Zato nam ovo i jeste jedan od najvanijih mečeva u sezoni. Znamo da odigramo na rezultat, već dugo vremena smo neporaženi, a ovog proljeća ne znamo za neuspjeh. Neću biti lažno skroman ako kažem da vjerujem u pozitivan rezultat, iako znam kome dolazimo u goste. Bez obzira kakva im je trenutna forma i na kojoj poziciji se nalaze, Budućnost je uvijek bila Budućnost", rekao je odlični čuvar mreže Petrovčana Nemanja Popović.

Budućnost - Petrovac

Podgorica - Stadion pod Goricom. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Vladan Todorović (Nikšić) i Đorđije Ražnatović (Cetinje). Početak u 14 časova (TV prenos)

Budućnost: Agović, Kažić, Orahovac, Tomković, Vukčević, Rogošić, Hočko, Nikač, Ćetković, Radunović, Vujačić.

Petrovac: Popović, Golubović, Lakić, Grbović, Šofranac, Pejaković, Jablan, Muhović, Marković, Jovović, Leverda.

Bonus video: