Mladost pala u foto-finišu, presudio joj bivši igrač

"Moji igrači su se oslobodili u nastavku. Moramo, međutim početi da slavimo i na strani", rekao je trener Dečića, Pavel Malura
58 pregleda 0 komentar(a)
Dečić - Rudar, Foto: Boris Pejović
Dečić - Rudar, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.04.2014. 08:48h

Derbi začelja u Tuzima vratio je Dečić u borbu za mjesto koje garantuje baraž, te zakuvao borbu za opstanak.

Mladosti je presudio njen bivši igrač Božo Marković, golom iz penala u foto-finišu.

Duel u Tuzima, koji je počeo minutom ćutanja za tragično preminulim 32-godišnjim navijačem Dečića, Damirom Đokajem, donio je dva različita poluvremena.

U prvom su golmani Đoković i Dragojević bili samo posmatrači, dok su se u nastavku ređala uzbuđenja.

Domaćin je poveo u 49. minutu nakon slobodnog udarca Orahovca na koji je najviše Ramović, ali je Dragojević odbio do strijelca Kasapija.

No, oduševljenje domaće publike već u narednom napadu se pretvorilo u razočaranje, pošto je Burzanović sa pronašao Zečevića na petercu i - 1:1.

Pet minuta kasnije Kasapi je bio u sjajnoj šansi, ali je Dragojević intervenisao.

Mladost je odgovorila akcijom Burzanovića i Pavićevića, ali je i Đoković bio siguran.

U samom finišu Dečić je ipak došao do velika tri boda nakon što je Zečevića skrivio penal nad Lazarevićem, ali je i sreća bila na strani domaćina jer je Mugoša u nadoknadi uzdrmao prečku.

"Moji igrači su se oslobodili u nastavku. Moramo, međutim početi da slavimo i na strani", rekao je trener Dečića, Pavel Malura.

"Bili smo ravnopravni, ali kada izgubite u sudijskoj nadoknadi teško možete dati pozitivan komentar", naglasio je trener Mladosti, Radovan Kavaja.

Dečić - Mladost 2:1 (0:0)

Tuzi - Stadion Dečića. Gledalaca: 600. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Dimitrije Mrgunović (Podgorica), Dejan Pajović (Cetinje). Strijelci: Kasapi 49, Marković 90. penal - Zečević 50.

Dečić: Đoković, Vučković, Mihailović, Ramović, Ljuljđuraj, Zlatičanin, Kasapi (Popović), Kuč (Seratlić), Orahovac (Lazarević), Pepić, Marković.

Mladost: Dragojević, Živković, Kato, Radulović, Zečević, Kolev, Lagator, Burzanović (Kalač), Savićević (Pavićević), Novović, Mugoša.

Bonus video: