Lovćen sanja na minus jedan

"Na korak smo od prvog mjesta i najvažnije je da nastavimo sa dobrim igrama. Bilo bi idealno kada bismo preuzeli prvo mjesto i prije gostovanja u Nikšiću u pretposljednjem kolu. Samo je važno da nastavimo seriju", optimista je Martinović
53 pregleda 0 komentar(a)
Lovćen-Budućnost, Foto: Vijesti
Lovćen-Budućnost, Foto: Vijesti
Ažurirano: 13.04.2014. 07:05h

Lovćen je samo na bod od lidera i šampiona Sutjeske - Cetinjani su na svom terenu isprašili Zetu sa 4:0 i šestom uzastopnom pobjedom potpuno otvorili šampionsku trku.

Već od samog početka domaćin je nagovijestio da će igrati ofanzivno, zbog čega su se valjda fudbaleri Zete, opredijelili da čuvaju gol koliko mogu, a da eventualne prilike traže iz kontre.

Taj recept je dao rezultata samo do poluvremena, a kada su Cetinjani na startu nastavka dali prvi gol, defanzivna kompozicija gostiju totalno se raspala za ubjedljivih 4:0.

"Očekivali smo težak meč i nadali smo se ranom golu koji bi nam olakšao posao. Ipak, nismo uspjeli u tome, pa smo morali da idemo težim putem ka pobjedi. U drugom poluvremenu smo bili veoma dobri i zasluženo stigli do pobjede", kazao je bek Cetinjana Vuk Martinović.

A nakon remija Sutjeske sa Rudarom, Lovćen nikad nije bio toliko blizu lideru...

"Na korak smo od prvog mjesta i najvažnije je da nastavimo sa dobrim igrama. Bilo bi idealno kada bismo preuzeli prvo mjesto i prije gostovanja u Nikšiću u pretposljednjem kolu. Samo je važno da nastavimo seriju", optimista je Martinović.

Zeta je odoljela u prvom dijelu, ali je Lovćen bio furiozan u nastavku.

Prelomni momenat meča dogodio se u 53. minutu - Čolaković je igrao rukom u šesnaestercu, sudija Savović pokazao na bijelu tačku, a Draško Božović pogodio za 1:0.

Priliku da dupliraju vođstvo, Cetinjani su imali u 72. i 77. minutu, ali su udarci Božovića, odnosno Balše Radovića završili pored gola Gačevića.

Sve propuštene prilike, Lovćen je nadoknadio u 83. minutu - Radović je povukao loptu sa svoje polovine, pretrčao čitavu odbranu Zete i rutinski zatresao mrežu za 2:0.

Gosti iz Golubovaca posljednje minute meča odigrali su sa desetoricom, jer se povrijedio Miljan Vlaisavljević, a prethodno su izvršene sve tri izmjene.

Cetinjani nisu imali milosti za probleme gostiju, pa je Bogdanović glavom na centaršut Halilovića pogodio na isteku regularnog toka, a Japanac Hiro Ueda na asistenciju Radovića u posljednjem minutu nadoknade - ukupno 4:0, za veliko slavlje domćina.

"Ponovo se dogodilo isto kao i protiv Čelika. Nakon prvog gola smo pali, dok se poslije drugog naša igra skroz raspala. Igrači se uopšte nisu trudili ni da izbore častan poraz", razočaran je bio Rade Vešović, trener Zete.

Lovćen - Zeta 4:0 (0:0)

Cetinje - Stadion Obilića poljana. Gledalaca: 1.200. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Pomoćnici: Aleksandar Đikanović (Nikšić) i Veselin Đuranović (Podgorica). Strijelci: Božović 53. penal, Radović 83, 90+3, Merdović 90.

Lovćen: Perović, Martinović, Tatar, Simović, Radović, Merdović (Bogdanović), Halilović, Brnović, Kosović, Božović (Hiro), Draganić (Perutović).

Zeta: Gačević, Radulović, Šoć, Radinović (Kukuličić), Dujković, Otašević (S. Vukčević), Cavnić, Popović (Milić), Krstović, Vlaisavljević, Čolaković.

Bonus video: