Umjesto golova, zvižduci za lidera

"Zahvaljujem se na zvižducima sa zapadne tribine. Neka se vrate unazad i sjete kakvu smo imali podršku ranije", istakao Dragan Radojičić
7 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.04.2014. 07:32h

Umeču za zaborav fudbaleri Sutjeske nisu uspjeli da savladaju Rudar, što je na najbolji mogući način iskoristio Lovćen, da se primakne aktuelnom šampionu kao nikada do sada, na samo bod.

Izabranici Dragana Radojičića tokom svih 90 minuta izgarali su na terenu, ali bez pravog vođe, nedostatka ideje i mašte na polovini protivnika, više se nije moglo, a neriješen ishod po svemu sudeći je i najpravedniji rezultat.

U svakom slučaju u preostalih sedam kola vodiće se žestoka borba za naslov najboljeg tima u džavi…

U prvom poluvremenu zabilježena je samo jedna prilika i to u 30. minutu kada je Radonjić uputio centaršut za Vujovića, čiji je šut završio iznad gola.

"Čestitam momcima na velikoj borbenosti. Nismo imali ono što je potrebno za realizaciju šansi. Naspram sebe imali smo motivisanog protivnika, kojem želim sve najbolje do kraja sezone. Bili su veoma nadahnuti, mislim da mogu izboriti čak i evropsku vizu. Natjerali su nas na igru kakvu nismo planirali. Upravo iz tog razloga imali smo nekoliko neraspoloženih pojedinaca, posebno za realizaciju. Jasno je da kada to ne prezentujete i ne uradite na terenu - nema ni pogotka. Sigurno da smo morali da imamo više odvažnosti, jer ovaj meč je mogao da prelomi samo jedan gol", kazao je Dragan Radojičić, koji je imao jasnu porku za navijače na zapadnoj tribini:

"Zahvaljujem se na zvižducima sa zapadne tribine. Neka se vrate unazad i sjete kakvu smo imali podršku ranije. Hoću da kažem da kad je muka i teško treba pomoći, a ne odmoći. Ironično ću ponoviti - veliko im hvala kako su nas ispratili na kraju utakmice. Neprijatno sam iznenađen. Naravno, svaka čast na podršci sa istoka. U svakom trenutku mogu se pogledati u ogledalo jer dajem sve od sebe, baš kao i moji momci. Neko će pomisliti da imamo nervozu. Nemamo! Podigli smo klub na visoke grane, već dvije godine smo u vrhu. I dalje smo prvi, hoćemo li na kraju biti gdje smo sad, to ne znam. Uradićemo sve što je u našoj moći da u preostalih sedam kola budemo što bolji", istakao je Radojičić.

Nakon odmora Sutjeska je krenula agilnije ka golu Pljevljaka i već u 46. minutu Masato se našao u izglednoj prilici, međutim, Radanović je odlično intervenisao.

U 60. minutu korner sa desne strane izveo je Karadžić, u šesnestercu je odlično reagovao Radonjić, čiji je šut umalo završio u mreži.

Na drugoj strani Rudar je stvorio idealnu priliku za gol. Naime, Jovanović je povratnom loptom sjajno uposlio Igumanovića, koji je neometan loše reagovao.

Samo minut kasnije Vlahović je iz daljine pokušao da savlada Janjuševića. U 69. minutu sreća je bila na strani Sutjeske, s obzirom na to da je Noma iz neposredne blizine propustio priliku da savlada Janjuševića.

Poslije skraćenog kornera u 80. minutu, lopta se odbila do Radonjića koji je loše reagovao, baš kao i na drugoj strani Đurić, nakon idealne asistencije Igumanovića.

U sudijskoj nadoknadi Isidorovićev šut prohujao je pored stative.

Posljednju priliku imao je Darko Karadžić kada je iz slobodnog udarca pogodio spoljni dio mreže…

"Znali smo da Sutjeska igra pod pritiskom da dobije utakmicu. Isto tako znali smo kako vrijeme odmiče da će nam biti sve lakše. Bili smo bolji protivnik, imali smo bolje polušanse nego domaćin. Doći u Nikšić i osvojiti bod nije malo. Dakle, kući odlazimo zadovoljni. Ako u narednim kolima budemo imali pristup kao protiv Sutjeske, neće biti problema", rekao je Mirko Marić, trener Rudara.

Sutjeska - Rudar 0:0

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 800. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Marko Stanković (Cetinje).

Sutjeska: Janjušević, Bečelić, Đurović, Stefanović (Isidorović), Stijepović, Nikolić, Jovović (Stevović), Vujović (Poček), Karadžić, Radonjić, Masato.

Rudar: Radanović, Noma (Milić), Tomašević, Igumanović (Golović), Mijušković, Sekulić, Đurić, Kato, Jovanović, Nestorović, Vlahović.

Bonus video: