Totenhem od 0:3 do boda, Everton slavio u Sanderlendu

Gubio je Totenhem 3:0 u gostima od Vest Bromvič Albiona, bio na ivici debakla u predgrađu Birmingema, ali je na kraju, ipak, isčupao bod.
0 komentar(a)
Totenhem, Foto: Beta/AP
Totenhem, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.04.2014. 16:58h

Gubio je Totenhem 3:0 u gostima od Vest Bromvič Albiona, bio na ivici debakla u predgrađu Birmingema, ali je na kraju, ipak, isčupao bod.

VBA je, naime, bio silan u prvih pola sata igre, tokom kojih je stekao tri gola prednosti, pri čemu je Adebajor promašio penal, pa je sve "mirisalo" na sigurnu pobjedu domaćina.

Međutim, Totenhem je nakon autogola Olsona sredio redove, a u drugom poluvremenu preuzeo je inicijativu, pa su Kejn u 70. minutu i Eriksen u sudijskoj nadoknadi izjednačili rezultat i donijeli gostima važan bod kojim su ostali u trci za visok plasman.

Everton je slavio u Sanderlendu (1:0) i pogurao posljednjeplasiranog domaćina u niži rang.

Nezaustavljivi Everton je, tako, nastavio uspješnu seriju i preuzeo četvrto mjesto na tabeli Premijer lige, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Fenjeraš Sanderlend pretrpio je 19. poraz ove sezone i na pragu je povratka u Čempionšip, iako ima dijve utakmice manje.

Iznenađujući uspjeh u borbi za opstanak ostvario je Kardif pobjedom u Sautemptonu (1:0), a istim rezultatom slavio je i njegov direktni konkurent Fulam kod kuće protiv Noriča (1:0).

Rezultati

Stouk - Njukasl 1:0

Piters 42.

Vest Bromvič Albion - Totenhem 3:3

Vidra 1, Brant 4, Sesenjon 31 - Olson (autogol) 34, Kejn 70, Eriksen 90+4.

Sanderlend - Everton 0:1

Braun (autogol) 75.

Sautempton - Kardif 0:1

Kala 65.

Fulam - Norič 1:0

Rodaljega 40.

Kristal Palas - Aston Vila 1:0

Pančion 76.

Sjutra

Liverpul - Mančester siti

Svonsi - Čelzi

Tabela: Liverpul 74 boda, Čelzi 72, Mančester siti 70, Everton 66, Arsenal 64, Totenhem 59, Mančester junajted 57, itd.

Bonus video: