Čelik bolji od Mornara

Čelik je do pobjede, 12. ove sezone, došao golovima Predraga Brnovića u 39. i Ivana Ivanovića u 51. minutu
0 komentar(a)
Čelik, Foto: Luka Zeković
Čelik, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.04.2014. 13:30h

Fudbaleri Čelika trijumfom nad Mornarom stigli su do druge proljećne vezane pobjede. Izabranici Slavoljuba Bubanje od prvog minuta više su željeli pobjedu, a novim uspjehom „metalurzi“ su ostali u igri za visok plasman.

Domaćin je u 13. minutu nakon asistencija Zorića i udarca Bulatovića prvi put zaprijetio. Sredinom prvog dijela Đukić je oprovao udarac, ali je bio neprecizan, baš kao i Ivanović 4. minuta kasnije. Ipak, u 39. minutu radovali su se „metalurzi“.

Naime, korner sa desne strane izveo je Zorić, lopta je na drugoj stativi došla do Brnovića, čiji udarac završio u mreži. Do odlaska na odmor uzbuđenja nije bilo.

“Zasluženo smo slavili. Znali smo da će biti teško. Bio je primjetan grč u igri, koji je nestao nakon što smo zatresli mrežu Mornara. Nakon odmora u potpunosti smo dominirali. Nakon drugog gola sve je bilo znatno lakše. Utakmicu smo rutinski priveli kraju, a pobjeda je mogla biti i ubjedljivija”, rekao je Ivan Ivanović, ofanzivac Čelika.

Nakon odmora, tačnije u 49. minutu, Ivanović je dobro šutirao, ali se Lakićević nije dao iznenaditi. Ipak, napadač Čelika na najbolji mogući način reagovao je dva minuta kasnije. Naime, Vuković se izborio za loptu i u ravom trenutku uposlio Ivanovića, koji preciznim udarcem pogodio mrežu Barana.

Gosti su imali dobru priliku u 64. minutu – korner sa desne strane izveo je Divanović, ali je Petrović sa pet metara prebacio loptu preko gola. Do kraja meča Čelik je kontrolisao i igru i rezultat.

“Dobro smo parirali Čeliku, a u pojedinim trenucima bili smo bolji. Imali smo inicijativu, ali nismo uspjeli da realizujemo nekoliko povoljnih prilika zbog čega su bodovi su ostali u Nikšiću. Svakako čestitam Čeliku na pobjedi”, rekao je Obren Sarić, trener Mornara.

Čelik – Mornar 2:0

Nikšić - Stadion Čelika. Gledalaca: 300. Sudija: Savo Vujović (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović, Boban Krstev (Cetinje). Strijelci: Brnović u 39. minutu, Ivanović u 51. minutu za Čelik. Žuti kartoni: Bubanja, Adrović, Nikolić (Čelik), Tomić, Bogdanović, Memedović (Mornar).

Čelik: Delibašić 7, Nikolić 6,5, bulatović 7, Bubanja 6,5, Vuković 7, Adrović 7, Brnović 7, Zorić 6,5 ( Hadžibulić), Đalac 7 (Prtenjak), Đukić 6,5 (Vujović), Ivanović 7,5.

Mornar: Lakićević 6,5, Arsenijević 5,5, Dubljević 6, Petrović 6, Kajević 5,5, Radulović 5,5 (Vučinić), Tomić 5,5, Mandić 6, Bogdanović 5,5 (Divanović), Vujačić 6, Memedović 5,5 (Vukmarković).

Bonus video: