Povratak Branka Brnovića u crnogorski fudbal

Jedan od najboljih fudbalera “plavih” svih vremena od utorka će biti član Borda direktora podgoričkog kluba sa zaduženjima vezanim za sportski sektor, saznaju “Vijesti”
167 pregleda 19 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.08.2018. 22:10h

Branko Brnović se vraća u crnogorski fudbal, tri godine od kada je napustio klupu nacionalnog tima, a poslije skoro tri decenije ponovo je u Budućnosti.

Jedan od najboljih fudbalera “plavih” svih vremena od utorka će biti član Borda direktora podgoričkog kluba sa zaduženjima vezanim za sportski sektor, saznaju “Vijesti”.

Brnović se već skoro dva mjeseca priprema za novo poglavlje u svojoj fudbalskoj karijeri, a mjesto u najužem rukovodstvu kluba formalno se otvorilo tako što Miljan Perović, načelnik Odjeljenja za vojno-obavještajne i bezbjednosne poslove u Ministarstvu odbrane, po novom Zakonu o sportu ne može da bude sportski funkcioner zbog sukoba interesa.

Brnović je od 2007. do 2015. godine bio član stručnog štaba crnogorske reprezentacije, prvo kao saradnik Zorana Filipovića i Zlatka Kranjčara, zatim i četiri godine kao selektor.

U decembru 2015. nije produžio ugovor sa Fudbalskim savezom nakon slabih rezultata u kvalifikacijama za EURO 2016. Od tada nije bio neposredno uključen u fudbalska zbivanja u Crnoj Gori.

Kao Kranjčarev nasljednik doveo je naš nacionalni tim do baraža za Evropsko prvenstvo 2012, a vodio je reprezentaciju i u kvalifikacionom ciklusu sa Mundijal u Brazilu 2014.

Legenda je Budućnosti sa kraja 80-ih i početka 90-ih godina prošlog vijeka, a bio je član omladinske reprezentacije SFRJ koja je 1987. u Čileu postala prvak svijeta.

Četiri godine kasnije pojačao je Partizan, zatim u Espanjol, za koji je igrao šest sezona.

Brnović je za reprezentaciju SR Jugoslavije nastupao 27 puta i igrao na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine.

Bonus video: