Real protiv Bajerna, Čelzi sa Atletikom

Prve utakmice polufinala igraju se 22. i 23. aprila, a revanši 29. i 30. aprila Finale se igra u Lisabonu 24. maja
19 komentar(a)
Liga šampiona, Foto: Reuters
Liga šampiona, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.04.2014. 11:04h

U polufinalu Lige šampion sastaće se Real - Bajern, odnosno Atletiko Madrid - Čelzi, odlučeno je danas žrijebom u Nionu, u sjedišu UEFA.

"Polufinale će biti teško, ali nijednoj ekipi nije lako da igra u Madridu. Međutim, ako želimo da igramo u finalu, moramo da pobijedimo svaku ekipu. Gvardiola je jedan od najboljih trenera na svijetu, imaju dobar tim", rekao je trener Real Madrida Karlo Anćeloti.

Bajern i Real će igrati šesto međusobno polufinale (odigrali su do sada ukupno 20 mečeva u LŠ, Bajern ima 11 pobjeda, Real sedam, a dva duela su završena remijem), a interesantno nikada se nijesu sastajali u finalu. Neće ni ovoga puta.

U prethodnih pet polufinala, Bajern je bio uspješniji 1976, 1987, 2001 i 2012. godine, dok je Real bio bolji 2000. godine.

"Vjerujemo da ćemo postati prva ekipa koja je uspjela da odbrani titulu u Ligi šampiona. Madrid je moja druga fudbalska porodica i poštujem taj klub, ali naš cilj je da ponovo budemo prvaci Evrope", rekao je savjetnik Upravnog odbora Bajerna Pol Brajtner.

Real je do sada devet puta bio šampion Evrope, Bajern pet, ukupno osam puta su bili finalisti.

"Dva velika tima igraju jedan protiv drugog. Ove utakmice su vrijedne finala. U polufinalu jedini cilj je plasman u finale", rekao je fudbaler Bajerna Filip Lam.

Sportski direktor Real Madrida Emilio Butragenjo rekao je da će predstojeći duel sa Bajernom "izvanredan".

"Oni su aktuelni šampioni i imaju sjajan tim. Oni su veliki rival. Igramo četvrti put uzastopno u polufinalu i nadamo se da ćemo doći do finala. Vjerujemo u naše igrače", rekao je Butragenjo.

Čelzi je jednom bio šampion Evrope, 2012. godine. Najveći uspjeh Atletika je finale iz 1974. godine.

Čelzi i Atletiko su do sada igrali tri utakmice i imaju po pobjedu i remi. Atletiko je 2012. godine u finalu Super kupa Evrope pobijedio sa 4:1.

"Čekaju nas teške utakmice, ali šanse su 50-50. Atletiko je zaslužio da ode u polufinale pošto je izbacio Barselonu. Ali, Čelzi ima sjajan tim i dobrog trenera i pokušaće da daju sve od sebe kako bi se plasirali u finale", rekao je predstavnik Čelzija na žrijebu, bivši fudbaler tog kluba Paulo Fererira.

Vezni igrač Atletiko Madrida Tijago, bivši igrač Čelzija, sa kojim je 2005. godine osvojio duplu krunu u Engleskoj (tada, kao i sada, na klupi Čelzija sjedio je njegov zemljak Žoze Murinjo), smatra da je Čelzi u prednosti u polufinalu.

"Nismo imali neku posebnu želju kada je u pitanju rival u polufinalu LŠ. Čelzi je veliki tim sa odličnim trenerom. Oni su navikli da igraju finala i osvajaju trofeje. Biće teško, ali vjerujemo da možemo do finala. Čelzi je, u svakom slučaju, favorit", naveo je Tijago na konferenciji za novinare u Madridu.

Prve utakmice polufinala igraju se 22. i 23. aprila, u kojima će domaćini biti Real i Atletiko, a revanši 29. i 30. aprila.

Finale se igra u Lisabonu 24. maja. Pobjednik meča Real - Bajern biće formalno domaćin finalnog meča.

Bonus video: