UEFA: Kurtoa može da igra protiv Čelzija

"U pravilima piše da je zabranjeno da neki klub na bilo koji način utiče na to koje bi igrače protivnička ekipa mogla izvesti na teren", navodi se u saopštenju UEFA
1 komentar(a)
Tibo Kurtoa, Foto: Beta/AP
Tibo Kurtoa, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.04.2014. 12:03h

Golman Atletiko Madrida Tibo Kurto moći će da brani gol "kolčonerosa" protiv Čelzija u polufinalu Lige šampiona, saopštila je danas Evropska fudbalska unija.

Kurtoa je već treću sezonu na pozajmici u Atletiku iz Čelzija, a prilikom potpisivanja ugovora o transferu dogovoreno je da on neće moći da igra protiv matičnog kluba ako Atletiko ne plati određenu sumu novca.

Predsjednik Atletika iz Madrida Enrike Serezo juče je rekao da njegov klub neće moći da plati Čelziju, a španski mediji naveli su da se radi o sumi od najmanje šest miliona eura.

Uefa je u saopštenju navela da želi da očuva integritet takmičenja.

"U pravilima piše da je zabranjeno da neki klub na bilo koji način utiče na to koje bi igrače protivnička ekipa mogla izvesti na teren. Bilo koja takva odredba u privatnom ugovoru između klubova za Uefu je nevažeća i neprimjenjiva", navodi se u saopštenju.

"Svaki pokušaj da se sprovede takva odredba je kršenje Disciplinskog pravilnika Uefe i biće sankcionisan", ističe se u saopštenju.

Čelzi: Ne pravimo problem oko nastupa Kurtoe

Izvršni direktor londonskog Čelzija Ron Gurlej rekao je da golman Tibo Kurtoa, koji je na pozajmici u Atletiku, može da igra za madridski klub protiv "plavaca" u polufinalu Lige šampiona.

"Dogovor o pozajmici pravljen je na početku sezone. Stvar je jednostavna - Kurtoa može da igra protiv Čelzija. To ni u jednom trenutku nije dolazilo u pitanje", rekao je Gurlej za britanski Skaj.

Prvi meč polufinala Lige šampiona između Atletika i Čelzija igra se 22. aprila u Madridu, a revanš je osam dana kasnije u Londonu.

Bonus video: