Omladinci ispustili pobjedu nad BiH

Naša selekcija imala je prednost sve do 85. minuta, kada je BiH nakon gužve došla do izjednačujućeg pogotka
0 komentar(a)
Tončić, Foto: FSCG
Tončić, Foto: FSCG
Ažurirano: 10.04.2014. 20:11h

Omladinska reprezentacija Crne Gore remizirala je rezultatom 1:1 u drugom prijateljskom meču sa selekcijom Bosne i Hercegovine, koji je danas odigran u mjestu Turbe.

Naša selekcija imala je prednost sve do 85. minuta, kada je domaćin nakon gužve došao do izjednačujućeg pogotka.

Izabranici Aleksandra Miljenovića imali su na današnjem susretu veći broj prilika od protivnika, ali su samo jednu uspjeli da realizuju što nije bilo dovoljno za pobjedu.

U prvom dijelu najbolje prilike za naš tim propustio je da realizuje Cmiljanić. On je slabo šutirao u sedmom minutu, dok je četiri minuta prije odlaska na odmor njegov udarac nakon solo-prodora odličnom intervencijom zaustavio Karačić.

Bosanci su prvi put zaprijetili u samom finišu prvog dijela preko Kuzmovića ali je njegov udarac sa sedam metara zaustavio Novović.

Nakon samo pet minuta igre u nastavku naša selekcija došla je do prednosti. Tončić je odlično reagovao nakon centaršuta sa desne strane i preciznim udarcem matirao protivničkog golmana. Šansu da uveća prednost Miljenovićeva četa imala je u 70. minutu – Kukuličić je nakon odličnog dodavanja Miloševića šutirao sa desetak metara, ali je njegov udarac uspio da zaustavi Trkulja.

Domaćin je pet minuta prije kraja uspio da pronađe put do mreže našeg gola. U gužvi koja se stvorila nakon auta „zmajevi“ su se izborili za loptu koja je došla do usamljenog Burovića. Uslijedio je udarac sa osam metara nakon kojeg se zatresla mreža našeg gola.

"Danas smo odigrali odličnu utakmicu i žao mi je što tako dobru igru nismo krunisali pobjedom. Stvorili smo puno šansi a nismo uspjeli da iskoristimo pet, šest baš izglednih prilika. Zadovoljan sam sa oba meča jer smo dali šansu svim igračima, imali smo pet debitanata koji su opravdali poziv", rekao je Miljenović.

Bosna i Hercegovina – Crna Gora 1:1

Stadion FK „Vlašić“, Turbe. Gledalaca: 500. Sudija: Danijel Bojo (BIH). Strijelci: Burović 85. minut (BiH), Tončić 50. minutu (Crnq Gora).Žuti kartoni: Čivić (BiH), Milošević, S. Vukčević (Crna Gora).

Bosna i Hercegovina: Goran Karačić (Namanja Trkulja), Eldar Čivić, Kerim Memija, Marko Mihojević (Kemal Osmanković), Armin Ćorović, Samir Radovac (Amir Hadžiahmetović), Mićo Kuzmović (Adel Halilović), Ćazim Sulić (Stipe Lončar), Amer Gojak (Asmir Softić), Luka Juričić, Nemanja Anjđušić (Admir Goloman).

Crna Gora: Marko Novović, Dragan Grivić, Nemanja Tmušić (Andrija Vukčević), Marko Banović, Dejan Kotorac (Stefan Vukčević), Boris Cmiljanić (Anđelo Rudović), Zoran Petrović (Filip Kukuličić), Aleksandar Tončić (Žarko Vilotijević), Božidar Đukić, Stefan Milošević, Jovan Vujović.

Bonus video: