Bjelorusija ubjedljiva u Nikšiću

Napadač Bjelorusije Mirošničenko ušla sa klupe u nastavku i postigla četiri gola
4 komentar(a)
Bulatović, Foto: Savo Prelević
Bulatović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.04.2014. 15:18h

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore izgubila je juče od Bjelorusije u Nikšiću 7:1, što je peti poraz izabranica Zorana Mijovića u dosadašnjem toku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

“Crvene dame” su sjajno počele, povele sa 1:0 i imale još jednu veliku šansu, ali su nakon pola sata igre totalno pale na fizičkom planu.

Bjeloruskinje, koje su odmarale prije četiri dana kada je Crna Gora gostovala u Brajtonu, taj fizički pad surovo su kaznile. Nakon izjednačenja u finišu prvog dijela, gošće su u nastavku čak šest puta zatresle mrežu Marije Žižić.

"Nadao sam se da ćemo kroz veliku želju, volju i atmosferu uspjeti da nadomjestimo veliki umor poslije gostovanja Engleskoj. Ipak, u posljednjih dvadesetak minuta smo potpuno ostali bez snage. Mislim da smo svoje šanse propustili u prvom poluvremenu, kada smo igrali dobro i konkretno. Većinu golova u nastavku smo primili iz naših grešaka, kao posljedica naivnosti i, možda, nedostatka kvaliteta na nekim pozicijama", kazao je selektor Zoran Mijović.

Napadač Slađana Bulatović blistala je u prvom poluvremenu - njen slalom kroz protivničku odbranu u 10. minutu nije rezultirao golom, ali jeste 14 minuta kasnije, kada je sjajnu asistenciju realizovala Ivana Krivokapić, svojim drugim golom u kvalifikacijama.

Poslije toga uslijedio je veliki pad u igri, posebno u nastavku, kada je viđena revija naivno primljenih golova. Istakla se Lijana Mirošničenko, koja je ušla sa klupe i postigla čak četiri gola.

Za Crnu Goru su igrale Žižić, Vidić, Mićunović, Đurković, Krivokapić (Šturanović), Bulatović, Vukčević (Bojat), Kuč, Đoković (Đukić), Vulić, Mrkić.

Bonus video: