Hicfeld sa Švajcarskom želi uspješan završetak karijere na SP u Brazilu

"Naš tim je sazrio, odrastao je", rekao je Hicfeld, koji će na kraju Mundijala, poslije šest godina napustiti klupu selekcije Švajcarske
0 komentar(a)
Otmar, Foto: Reuters
Otmar, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.04.2014. 11:32h

Selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske Otmar Hicfeld namjerava da završi karijeru u završnici Svjetskog prvenstva u Brazilu u julu, a ne u prvom dijelu tog takmičenja.

Hicfeld je nedavno rekao da je cilj njegove ekipe na predstojećem Mundijalu, od 12. juna do 13. jula plasman u četvrtfinale.

Švajcarska će igrati u Grupi E sa Francuskom, Ekvadorom i Hondurasom.

"Naš tim je sazrio, odrastao je", rekao je Hicfeld, koji će na kraju Mundijala, poslije šest godina napustiti klupu selekcije Švajcarske, na kojoj će je zamijeniti bivši trener Lacija Vladimir Petković.

Hicfeld je od dolaska, prije tri godine, oformio dobar tim koji se trenutno nalazi na osmom mjestu rang liste Svetske fudbalske federacije (FIFA).

On nije uspio da odvede ekipu na Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine, zbog čega su mediji i navijači u Švajcarskoj bili protiv toga potpiše novi ugovor sa Savezom vrijedan dva miliona dolara godišnje. Savez mu je ukazao povjerenje, što je on opravdao plasmanom na Mundijal.

"Kada moja ekipa ima dobar dan zaista može da pobijedi svakog protivnika", rekao je Hicfeld.

Bonus video: