Potpredsjednik FK Partizan se izvinio zbog saopštenja

Partizan je poslije utakmice sa Vojvodinom izdao saopštenje u kojem je trenutni položaj crno-bijelih uporedio s položajem Jevreja u nacističkoj Njemačkoj
0 komentar(a)
Partizan, Foto: Beta/AP
Partizan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.04.2014. 17:19h

Potpredsjednik fudbalskog kluba Partizan Mile Jovičić izvinio se danas još jednom zbog saopštenja kojim je klub uvrijedio Jevreje.

"Na sjednici Upravnog odbora smo zaključili saopštenje kluba poslije meča sa Vojvodinom apsolutno argumentovano, ali smo zaključili da u tom saopštenju postoje riječi i izrazi kojima tu nije mjesto. U ime predsjednika i UO upućujem još jednom izvinjenje, svima kojima su se osjetili uvrijeđeni i pogođeni tim saopštenjem", rekao je Jovičić.

U prethodnom kolu Super lige Srbije, Partizan je odigrao neriješeno sa Vojvodinom 1:1, a gostujuću ekipa je do boda došla iz jedanaesterca u 90. minutu, iako je prekršaj bio van šesenaesterca.

Partizan je poslije te utakmice izdao saopštenje u kojem je trenutni položaj crno-bijelih uporedio s položajem Jevreja u nacističkoj Njemačkoj.

"Snaga argumenata je na neki način devalvirana nemuštim i nedovoljno jakim saopštenjem, ali to ne umanjuje istinitost svih činjenica. Na to upućuje brza reakcija Fudbalskog saveza Srbije i vjerujemo da se neće ponavljati ovako drastične greške", rekao je Jovičić.

Mediji su prethodnih dana pisali da iza saopštenja ne stoji cijeli Upravni odbor, a na pitanje novinara koje autor, Jovičić je rekao da je to saopštenje izdao FK Partizan i da se tu stavlja tačka na bilo kakve diskusije.

Član UO Novak Nedić podnio je ostavku na tu funkciju zbog saopštenja Partizana, a Jovičić je istakao da mu je žao zbog toga.

Uprkos navodima u saopštenju da će Partizan istupiti iz organa FSS, Jovičić je rekao da se to neće desiti i da će klub i dalje učestvovati i pomoći Savezu u radu.

"Partizan je ozbiljan klub i svako treba da se ophodi prema njemu sa poštovanjem. Mi ne možemo da se otmemo utisku da je bilo tendecioznih odluka... Grešaka je uvijek bilo i biće ih, ali bitno je da ne budu tendeciozne", rekao je Jovičić.

Partizan ostaje pri stavu iznetom na Skupštini FSS da uz jasnu opasku da nije sve idealno i da su potrebne reforme, ali mi želimo dobar odnos sa Savezom.

Bonus video: