Mijović: Cilj osvojiti bod protiv Bjelorusije

Bjelorusija je prvi međusobni duel dobila sa 3:1 i protiv crnogorske selekcije ostvarila jedini trijumf do sada
62 pregleda 0 komentar(a)
Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Anto Baković
Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 09.04.2014. 11:58h

Cilj ženske fudbalske reprezentacije Crne Gore protiv Bjelorusije biće da osvoji makar bod, kazao je selektor Zoran Mijović.

Crna Gora i Bjelorusija odigraće sjutra u Nikšiću utakmicu šeste grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Bjelorusija je prvi međusobni duel dobila sa 3:1 i protiv crnogorske selekcije ostvarila jedini trijumf do sada.

Crna Gora je nakon pet kvalifikacionih duela bez bodova u dosadašnjem dijelu takmičenja.

Mijović je kazao da je Bjelorusija ravnopravniji rival u odnosu na Englesku i da vjeruje da će će crnogorska reprezentacija pružiti dobru partiju.

"Cilj je da osvojimo prvi bod, a možda ukoliko nam se ukaže prilika i pobijedimo. Želja nam je da upišemo prve bodove na tabeli i popravimo rejting", rekao je Mijović na konferenciji za medije.

On je dodao da će se ekipi priključiti kapiten Marija Vukčević, koja je propustila gostovanje Engleskoj (Crna Gora izgubila sa 9:0).

"Uspjeli smo da opravimo ekipu, poslije ubjedljivog poraza od Engleske, ali bez obzira na tako težak poraz razlika u kvalitetu je još veća", rekao je Mijović i dodao da će ekipa biti jača za četiri reprezentativke koje su propustile gostovanje Engleskoj.

"Jelena Šturanović je zbog zdrastvenih problema propustila gostovanje Engleskoj. Protiv Engleske, osim nje i Marije Vukčević, nisam mogao da računam ni na Suzanu Vujoševoić i Ivonu Turčinović. To su standardne reprezentativke i biće sjutra na raspolaganju", rekao je Mijović.

Prema riječima Slađane Bulatović, koja je bila kapiten u Engleskoj, protiv Bjelorusije je cilj da se ne izgubi.

"Cilj nam je da osvojimo bodove, idemo na pobjedu. Daćemo sve od sebe i potrudićemo se da reprezentaciju predstavimo u najboljem svjetlu", istakla je Bulatović.

Utakmica u Nikšiću počinje u 15 časova.

Bonus video: