Ćolo mijenja Atletikovu istoriju

Može li Atletiko opet da sačuva mrežu u derbiju, hoće li zaigrati Dijego Kosta u napadu, bliži li se Barsin kraj u Evropi? Odgovori su "zaključani" na "Kalderonu"
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.04.2014. 12:28h

Pred Atletiko Madridom je istorijska šansa u Evropi i revanš sa Barselonom koji će dati odgovor na pitanje da li je ove sezone samo nebo granica za ponosnu vojsku Dijega Simeonea.

"Kolćonerosi" definitivno imaju ogromnu priliku da eliminišu favorita, u prilog tome ide i rezultat iz Katalonije (1:1), ali i ovosezonska tradicija koja govori da Barsa nijednom u četiri međusobne utakmice nije pronašla način da trijumfuje.

Upisana su četiri remija, od toga dva rezultatom 0:0, koji bi večeras „blaugranu” izbacio iz takmičenja.

Može li Atletiko opet da sačuva mrežu u derbiju, hoće li zaigrati Dijego Kosta u napadu, bliži li se Barsin kraj u Evropi?

Odgovori su "zaključani" u Atletikovom hramu i znaće se tek večeras...

Jednako neizvjesno će biti i u Minhenu, jer je rezultat iz prvog duela Mančester junajteda i Bajerna bio identičan kao i okršaj Atletika i Barse.

Simeone: Vidjećemo da li će igrati Kosta

Dijego Kosta se prije dva dana vratio treninzima, informacije španskih medija govore da će zaigrati u revanšu, ali Simeone nije htio to da potvrdi.

Za Kostu postoji dilema, ali ne i za Ardu Turana koji je sinoć definitivno otpao iz kombinacija za meč.

"Vidjećemo šta će biti na posljednjem treningu sa Dijegom. Ali, ako ne bude igrao on, zaigraće Adrijan Lopes i znam da će u tom slučaju svoj posao odraditi odlično. Ekipi je potreban igrač koji je spreman makar 90 odsto, ako je na 50 procenata nije nam od pomoći, zvao se on Kosta, Miranda ili Godin. Svejedno je, iako sam ranije rekao da je Kosta za nas bitan jednako kao Lionel Mesi za Barsu ili Kristijano Ronaldo za Real", rekao je Simeone.

Ćolo je siguran u jedno - Atletiko ni večeras neće odstupiti od defanzive koju po ocjenama stručnjaka igra najbolje u Evropi.

"Neko ima kvalitet iz posjeda lopte, naša vrlina je što smo najopasniji iz kontranapada. Znam da se ostale ekipe plaše toga. Očekujem sličnu utakmicu kao u Barseloni, jer ova dva tima uvijek igraju isto", kazao je Argentinac.

Atletiko nikada u istoriji nije igrao polufinale Lige šampiona, Barsa je s druge strane od 2000. godine samo četiri puta propustila priliku da bude među četiri najbolja.

Posljednji put je katalonski velikan eliminisan prije polufinala 2007. godine kada ga je zaustavio Liverpul u osmini finala.

"Ovo su posebni momenti u našim životima. Učinili smo da ljudi vjeruju u ovo što radimo i obećavam da će u finišu sezone vidjeti pravi i najbolji Atletiko. Šta je ključ? Da budemo fokusirani, a to nije lako kada igrate protiv toliko kvalitetnih pojedinaca. Koncentracija je neophodna, ali ne mislimo da izađemo na teren i da čuvamo 0:0", istakao je kapiten "kolćonerosa" Gabi.

Barsin inat

Od prve utakmice prošlog utorka do danas u Barseloni nije bilo mirno, naprotiv. Samo dan nakon tog meča stigla je zabrana transfera od strane Fife u naredna dva prelazna roka, pa su Katalonci sigurni da se vodi hajka protiv njih.

"Ulog nije samo polufinale. Ovo je sada više od igre", napisao je katalonski "Sport".

Andres Inijesta će večeras odigrati 500. zvaničnu utakmicu za Barsu i nada se da će imati razloga da slavi.

"Idemo u Madrid da dokažemo da smo spremni za polufinale. Napravili smo neke greške u prvoj utakmici, primili smo gol i sada moramo da ispravljamo stvari. Ipak, znali smo da prva utakmica ne može da riješi ništa, spremni smo da zablistamo u gostima", rekao je Inijesta, ponajbolji igrač prvog duela.

U Barsi neće biti povrijeđenog Đerara Pikea, a njegovo mjesto bi trebalo da zauzme mladi Mark Bartra.

Borba za život u Minhenu

Za Bajern bi eliminacija u četvrtfinalu bila katastrofa. Pep Gvardiola nije to javno rekao, ali je pojasnio šta za njegov tim znači večerašnji revanš protiv Mančester junajteda.

"Ovo je za nas pitanje života ili smrti - kaže trener Bajerna. Očekujem defanzivu Junajteda, engleski timovi uvijek tako igraju u gostima. Možda Dejvid Mojes neke stvari vidi drugačije, ali ne vjerujem - mislim da će Junajted igrati sa osam, devet igrača na svojoj polovini i da će šansu tražiti iz naše greške ili prekida", dodao je Gvardiola.

Mojes, s druge strane, ne mari što malo ko cijeni ono što rade „đavoli” ove sezone.

"Ne bih rekao da smo mi bili toliko inferiorni u prvom meču, već da smo taktički bili veoma dobri. Ipak, u revanšu moramo promijeniti pristup, jer moramo i da damo makar gol", odgovorio je Mojes.

Galerija

Bonus video: