Dinamo iz Moskve otpustio trenera Dana Petreskua

Dinamo je u nedjelju izgubio od posljednjeplasiranog Anžija sa 4:0 i šest kola prije kraja ima osam bodova manje od vodeće Lokomotive
0 komentar(a)
Petresku, Foto: Www.wikipedia.org
Petresku, Foto: Www.wikipedia.org
Ažurirano: 08.04.2014. 12:57h

Fudbalski klub Dinamo iz Moskve otpustio je trenera Dana Petreskua zbog loših rezultata, saopšteno je danas.

Dinamo je u nedjelju izgubio od posljednjeplasiranog Anžija sa 4:0 i šest kola prije kraja ima osam bodova manje od vodeće Lokomotive i nalazi se na sedmo mjestu na tabeli.

"Poslije utakmice sa Anžijem, uprava Dinama odlučila je da je vrijeme da promijeni trenera. Na današnjem sastanku, kome je prisustvovao i Dan Petresku, rekli smo igračima da smo zajedničkom odlukom prekinuli saradnju sa trenerom. Zahvalni smo mu na njegovom radu i želimo mu sve najbolje u budućnosti", rekao je sportski direktor Dinama Guram Adžoev.

Petresku je preuzeo Dinamo u avgustu 2012. godine i predvodio je ekipu do sedmog mjesta na tabeli prošle sezone, zbog čega Dinamo nije igrao u Ligi Evrope.

"Dan nam je pomogao da izvučemo ekipu iz teške situacije, ali u posljednje vrijeme nismo vidjeli da je tim napredovao, a mi moramo da idemo naprijed", rekao je sportski direktor moskovskog kluba.

Adžoev je istakao da će ekipu privremeno predvoditi pomoćni trener Nikolaj Kovardajev, a da se o angažmanu pregovara sa trenerom Amkara Stanislavom Čerčesovim.

"Pregovaramo sa Čerčesovim i nadam se da ćemo u bliskoj budućnosti moći da ga predstavimo kao novog trenera Dinama", rekao je Adžoev.

Amkar je trenutno sedmi na tabeli ruske lige što u tom klubu smatraju uspjehom zbog ograničenog budžeta.

Bonus video: