Kovač želi njemački profesionalizam u reprezentaciji

"Kada uklopimo naš strastveni pristup utakmicama sa sposobnošću da ostanemo mirni u određenim situacijima, mi smo prilično dobra reprezentacija", rekao je 42-godišnji selektor
0 komentar(a)
Niko Kovač, Foto: Beta/AP
Niko Kovač, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.04.2014. 11:08h

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Niko Kovač rekao je danas da će u njegovu ekipu uoči Svjetskog prvenstva u Brazilu pokušati da usadi njemački profesionalizam i pobjednički mentalitet.

Kovač, koji je igrao u "zlatnoj generaciji" Hrvatske, koja je na Svjetskom prvenstvu 1998. godine osvojila treće mjesto, rođen je i odrastao je u Njemačkoj.

"Naši igrači nemaju iskustvo koje sam ja stekao u Njemačkoj. Ponekad napravim određene pretpostavke, ali onda shvatim da one nisu odmah jasne mojim igračima. Ali, mislim da je sve pod kontrolom", rekao je Kovač.

Kovač je u Bundes ligi igrao za Hertu, Bajer iz Leverkuzena, Hamburg i Bajern iz Minhena. Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 83 utakmice i postigao 14 golova.

U njegovoj ekipi su, između ostalih, napadač Bajerna Mario Mandžukić i fudbaler sredine terena Real Madrida Luka Modrić.

"Kada uklopimo naš strastveni pristup utakmicama sa sposobnošću da ostanemo mirni u određenim situacijima, mi smo prilično dobra reprezentacija", rekao je 42-godišnji selektor.

Kovač je sredinom oktobra na klupi Hrvatske zamijenio Igora Štimca i poslije baraža sa Islandom odveo je ekipu na Svjetsko prvenstvo.

"Znao sam da ću se, ako prihvatim posao, suočavati sa najtežih pet nedjelja u životu. Očekivanja u Hrvatskoj su neizmjerno velika. Možda jesmo mala zemlja, ali ljudi od nas očekuju da budemo najbolji na svakom velikom takmičenju", rekao je on.

Hrvatska će u prvoj utakmici na Mundijalu u Brazilu igrati protiv domaćina, 12. juna, a u Grupi A igraju još Kamerun i Meksiko.

"Brazil je favorit u grupi, ali borba za drugo mjesto je otvorena. Meksiko u posljednje vrijeme ne postiže dobre rezultate, ali je uvijek jak na Svjetskom prvenstvu. Biće tijesno", rekao je Kovač.

Bonus video: