Sjutra prve utakmice polufinala Kupa: Petrovac napada Lovćen

Parovi su interesantni - sastaju se dvije ekipe koje su u evropskoj zoni na prvenstvenoj tebeli, te dvije koje su u zoni baraža za opstanak
0 komentar(a)
Lovćen-Budućnost, Foto: Vijesti
Lovćen-Budućnost, Foto: Vijesti
Ažurirano: 08.04.2014. 11:23h

Prve utakmice polufinala Kupa Crne Gore u fudbalu na programu su sjutra. Parovi su interesantni - sastaju se dvije ekipe koje su u evropskoj zoni na prvenstvenoj tebeli, te dvije koje su u zoni baraža za opstanak.

Petrovac pod Malim brdom dočekuje Lovćen u duelu jedinih ekipa koje još nemaju poraz u prvenstvu u drugoj polusezoni.

Cetinjani su drugi na tabeli, sa tri boda manje iza vodeće Sutjeske, dok su Petrovčani na sjajnoj trećoj poziciji, koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Dva tima sastala su se 2009. godine u finalu Kupa, kada je Petrovac slavio sa 1:0 golom Luke Rotkovića dva minuta prije kraja drugog produžetka. Tada poražene, fudbalere Lovćena, sa klupe je predvodio sadašnji trener Petrovca Milorad-Đembo Malovrazić.

Duel pod Malim brdom počinje u 14 časova, uz direktan TV prenos.

Sat i po kasnije, u 15.30, Mladost i Mogren igraju na Starom aerodromu reprizu prvenstvenog duela iz subote, kada su Podgoričani dobili 3:2.

Kako se oba tima grčevito bore za opstanak, Kup je sjajna "prečica" do Evrope, a plasman u finale, s obzirom da se u drugom meču sastaju visokoplasirani timovi, vjerovatno bi značio izlazak na evroscenu.

Pod ulsovom, naravno, da Uefa izda neophodnu licencu.

Revanši su 30. aprila.

Bonus video: