Plavci prizivaju reprizu 2012.

"Ovo je gotovo nemoguća misija. Ali, ne mora da znači, sigurno je da može da bude specijalna noć za nas", rekao je Murinjo
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.04.2014. 12:32h

Čelzijeva sezona je na prekretnici - od večerašnje utakmice sa Pari Sen Žermenom umnogome zavisi da li će Žoze Murinjo prvu godinu po povratku u London okončati bez trofeja, s obzirom na to da mu iz ruku klizi Premijer liga. Parižani na „Stamford bridž” dolaze sa dva gola razlike sa „Parka prinčeva” (3:1), ali i bez Zlatana Ibrahimovića koji se u prvoj utakmici povrijedio i pauziraće oko mjesec.

„PSŽ bez Ibre je misterija”, napisali su engleski mediji.

I zaista, šanse „svetaca” u istočnom Londonu nisu iste bez Šveđanina, iako Loran Blan ima paklen tim i igrače koji mogu makar na 90 minuta da odmijene takvog asa - Kavanija, Lavecija, Mouru, Pastorea...

Nemoguća misija?

Murinjo je svjestan da njegov tim čega težak posao da eliminiše PSŽ, čak ga je uporedio s „nemogućom misijom”.

"Ovo je gotovo nemoguća misija. Ali, ne mora da znači, sigurno je da može da bude specijalna noć za nas", rekao je Portugalac.

Menadžer „plavaca” nikada u karijeri nije eliminisan u četvrtfinalu Lige šampiona (jednom je s Interom ispao ranije, u osmini finala), ali takođe nijednom do sada u evropskim takmičenjima nije nadoknadio dva gola zaostatka u nokaut fazi.

"Ako ne postignemo makar dva pogotka, ispadamo, to je jasna matematika. Podbacili smo u prvoj utakmici, primili smo jeftine golove i sada nam treba nešto posebno. Vjerujem da imamo snagu za to", istakao je Murinjo.

Frenk Lampard pamti šampionsku 2012. godinu, kada je Čelzi u osmini finala prošao Napoli, iako je u prvoj utakmici u Napulju izgubio sa 3:1.

"Ovaj tim Pari Sen Žermena je mnogo jači nego što je tada bio Napoli. Ali, svakako ne i nepobjediv. Jurićemo makar dva gola, s tim što je potrebno da ne ponavljamo greške iz prve utakmice. U Parizu smo imali 1:1, potom i dobru šansu da povedemo, a onda smo sve pokvarili u nastavku", kazao je Lampard.

Kako je najavljeno, Murinjo će u odnosu na prvi meč napraviti dvije izmjene - suspendovanog Ramireša će odmijeniti Lampard, a zaigraće i Samuel Eto (ili Fernando Tores) umjesto Vilijana.

Blan: Ciljamo sve trofeje

Ni to što u timu neće biti Ibrahimovića ne mijenja koncepciju PSŽ-a, jasan je na konferenciji za medije bio Blan.

"Uvijek imamo istu taktiku, to je da postignemo što više golova i pobijedimo", rekao je Blan.

Bivši selektor Francuske je pojasnio da primarni cilj njegove ekipe nije trofej u Ligi šampiona, ali...

"To nam je posljednja obaveza u sezoni, ali znamo da možemo da igramo i protiv najboljih. To smo i dokazali... Tražićemo pogodak u Londonu, a ako pogledate statistiku, tresli smo mrežu rivala u svakom meču ove sezone u Ligi šampiona", ističe Blan.

Borusija sa Levandovskim vjeruje u čudo

Real je jednom nogom već u polufinalu, ali do plasmana među četiri najbolja mora da prođe kroz Dortmund. U Madridu je bilo 3:0, ali trener „milionera” Jirgen Klop najavljuje bitku:

"Nikada se nećemo predati bez borbe. Nismo se pomirili s eliminacijom, iako je svima jasno da je Real u velikoj prednosti. Ako se budemo branili bolje nego u prvoj utakmici, i ako iskoristimo šanse koje u Madridu nismo, ovo četvrtfinale može da oživi. Poštujem Real, mislim da je jedan od favorita za osvajanje, ali i mi smo aktuelni vicešampioni", rekao je Klop, koji bi trebalo da od prvog minuta šansu ukaže Milošu Jojiću umjesto suspendovanog Sebastijana Kela.

Borusija će u ovom meču biti jača za Roberta Levandovskog koji je odradio meč suspenzije, ali čini se da je prekasno da Njemci ispravljaju stvari u ovom dvomeču. S druge strane, Karlo Anćeloti vraća Kristijana Ronalda i Anhela di Mariju koji su preskočili duel sa Sosijedadom u Primeri za vikend (Argentinac nije igrao ni u prvom meču sa Borusijom).

"Nemam dilemu da će moj tim shvatiti ozbiljno revanš. Blizu smo polufinala i veća motivacija od plasmana među četiri najbolja nam nije potrebna. Ronaldo? Spreman je sto odsto, ali vidjećemo da li je potrebno da rizikujemo", rekao je italijanski trener.

Čelzi juri minus od dva gola (3:1) protiv PSŽ-a, baš kao i prije dvije godine kada je eliminisao Napoli i kasnije postao prvak

Galerija

Bonus video: