„Nisan” sponzor Lige šampiona u naredne četiri sezone

„UEFA je idealni partner da nam pomogne da postanemo prvi azijski proizvođač automobila u Evropi do 2016. godine”, istakao je predstavnik marketinga „Nisana” Bastijen Šup
0 komentar(a)
Nisan, Foto: Reuters
Nisan, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.04.2014. 13:25h

Japanski proizvođač automobila „Nisan” saopštio je danas da će sponzorisati fudbalsku Ligu šampiona u naredne četiri sezone, kako bi postao popularniji u Evropi, gdje želi da postane prvi azijski proizvođač na tržištu.

Nisan, sa sjedištem u Jokohami, kome je francuski „Reno” najveći akcionar, nije želio da saopšti iznos ugovora već je naveo da je to „najveći sponzorski ugovor u njegovoj istoriji”.

„Privredni rast u Evropi je važan za 'Nisan', a UEFA je idealni partner da nam pomogne da postanemo prvi azijski proizvođač automobila u Evropi do 2016. godine”, istakao je predstavnik marketinga „Nisana” Bastijen Šup.

Prema njegovim riječima, ugovor se odnosi i na sponzorisanje Superkupa Evrope, koji otvara sezonu fudbala u evropskim takmičenjima.

„Nisan” je prošle godine prodao 5,1 miliona automobila u svijetu, a 640.000 u Evropi.

Posjeduje veliki centar za proizvodnju u Sanderlendu, u Velikoj Britaniji. U tom centru se godišnje proizvodi više od 500.000 vozila.

Bonus video: