Braća Draganić režirali pobjedu Lovćena

U nastavku, Cetinjani su izjednačili posjed lopte, povremeno i dominirali na sredini terena, ali je i dalje jalovost u njihovom napadu bila uočljiva
1 komentar(a)
Lovćen-Budućnost, Foto: Vijesti
Lovćen-Budućnost, Foto: Vijesti
Ažurirano: 06.04.2014. 07:03h

Solidno prvo, znatno lošije drugo poluvrijeme, malo pravih šansi i trijumf Cetinjana (1:0) u drugom minutu sudijske nadoknade, obilježili su utakmicu pod Golubinjom.

Lovćen je petom uzastopnom pobjedom najavio uzbudljivu šampionsku trku, dok Rudaru nakon (ne)zasluženog poraza ostaje da tuguje i suoči se sa činjenicom da kikseva u Pljevljima više ne smije biti. U suprotnom, baraž za opstanak nije daleko.

Pljevljaci su u prvih 45 minuta bili bolji rival, organizovaniji i nešto opasniji, ali je opet nedostajala konkretnost u napadu.

S druge strane, gosti u tom periodu inferiorni, bez prave akcije, naravno i šanse, pa jedino vrijedno pomena je dobar udarac Brnovića iz daljine u 38 minutu, kada se istakao golman Radanović.

U nastavku, Cetinjani su izjednačili posjed lopte, povremeno i dominirali na sredini terena, ali je i dalje jalovost u njihovom napadu bila uočljiva.

Nisu se, doduše, ni Pljevljaci isticali nekom pretjeranom ofanzivom, ali su ipak promašili najbolju šansu na susretu.

Učinio je to Vlahović u 55. minutu kada je nakon prodora i dodavanja Bajića, neometan šutirao sa 14 metara i poslao loptu pored desne stative.

Kako se primicao kraj, sve je više izgledalo da su obje ekipe zadovoljne remijem.

Međutim, sa tim se nije složio „rezervista“ Marko Draganić koji je na teren kročio u prvom minutu sudijske nadoknade, a već u drugom matirao Radanovića.

Slobodan udarac izveo je njegov brat blizanac Nikola, a Marko bio najviši u skoku i glavom poslao loptu u desni donji ugao, za veliku radost Cetinjana.

"Teško je bilo što reći poslije ovoga. Nismo zaslužili poraz, bili smo bolji 60 minuta, igrali možda i najbolje u ovoj polusezoni, ali se kasnije uvukao neki strah među igrače a i poremetio nas je izlazak Jovanovića. Nedostajala je i sreća", razočaran je bio trener Rudara, Mirko Marić.

"U prvom dijelu smo imali dosta problema. U pauzi, malo smo se konsolidovali, zaigrali agresivnije i čekali priliku. Na kraju nas je pogledala sreća, mada bi bilo najrealnije da je ostalo neriješeno. Prezadovoljni smo i nastavljamo da sanjamo naš san o tituli", riječi su iskusnog Nenada Brnovića.

Braća blizanci, Nikola i Marko Draganić, režirali veliku pobjedu Lovćena u 2. minutu sudijske nadoknade.

Prvi je centrirao, a drugi pogodio glavom samo 60 sekundi pošto je ušao u igru.

Bonus video: