Sutjeska sa igračem manje do boda protiv Grblja

S obzirom na oklonosti, gostovanje u Radanovićima imalo je uspješan epilog po ekipu Dragana Radojičića, iako je Lovćen pobjedom u Pljevljima smanjio zaostatak na tri boda
0 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.04.2014. 07:18h

Sutjeska je bila blizu trećeg proljećnog poraza na strani, Grbalj je pola sata prije kraja imao i vođstvo i igrača više, ali je lider pokazao karakter u finišu i sa desetoricom izvukao važan bod - 1:1.

S obzirom na oklonosti, gostovanje u Radanovićima imalo je uspješan epilog po ekipu Dragana Radojičića, iako je Lovćen pobjedom u Pljevljima smanjio zaostatak na tri boda.

"Ponovo smo ostali s igračem manje, kao nedavno protiv Mladosti, to nam se izgleda često ponavlja. Kockali smo se na kraju, morali smo da rizikujemo s desetoricom, izjednačili smo, a umali i preokrenuli. Svaka čast momcima, i bod je odličan rezultat kada više od pola utakmice igrate s 10 fudbalera. Bilo je teško protiv Grblja, koji je još jednom pokazao da je odličan tim", prokomentarisao je Radojičić nakon meča.

Fudbaleri Grblja, kojima Sutjeska očigledno leži (nisu izgubili od lidera ove sezone), bili su za nijansu konkretniji u prvom dijelu, imali su i izglednu šansu Pepića u 29. minutu.

A pet minuta prije kraja prvog dijela, momci Aleksandra Nedovića dobili su dodatni prostor da budu još konkretniji, pošto je iskusni defanzivac Nikšićana Dejan Ognjanović isključen zbog dva žuta kartona.

Samo 15 minuta igre u nastavku trebalo je Grbljanima da materijalizuju brojčanu prednost - Pepić je bio precizan za 1:0.

Isti fudbaler pet minuta kasnije bio je u idealnoj šansi da zapečati sudbinu Nikšićana, izašao je sam na golmana Janjuševića, ali umjesto da šutira, ili doda loptu usamljenom Ašćeriću, uradio je nešto između - ni jedno ni drugo, pa je šansa otišla u napovrat.

A Sutjeska je, makar za crnogorske prilike, suviše ozbiljna ekipa da ne bi kaznila takav promašaj, čak i sa igračem manje - igrao se 78. minut kada je Nenad Đurović bio najvisočiji u petercu i centaršut Karadžića iskoristio da glavom pošalje loptu u mrežu ispred golmana Radulovića.

Ni tu nije bilo kraj, Sutjeska je u finišu imala nekoliko opasnih situacija da totalno preokrene meč, ali lideru nije uspjelo ono što jeste Lovćenu u Pljevljima, pa je razlika smanjena na tri boda.

"Bili smo jako blizu, ostaje nam da žalimo što drugi put ove sezone nismo bili bolji od lidera. Možda smo i sami krivi, imali smo vođstvo, igrača više i dvojicu fudbalera koji su išli sami na protivničkog golmana, ali ni to nismo uspjeli da realizujemo. Ipak, ne zamjeram momcima, dali su sve od sebe", kazao je Nedović nakon meča.

Bonus video: