Barseloni će biti teško da ospori kaznu

Dvojica advokata se slažu da su šanse Barselone za odbranu jako male, a Aspeitija je ukazao na slučaj francuskog Bordoa koji može da bude presedan
0 komentar(a)
Barselona, Foto: Beta AP
Barselona, Foto: Beta AP
Ažurirano: 04.04.2014. 18:39h

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) je odlukom da Barseloni zabrani transfere poručila ostalim evropskim klubovima da poštuju propise prilikom dovodjenja mladih igrača, rekli su danas španski sportski advokati.

Vladajuće tijelo svjetskog fudbala zabranilo je Barseloni da u naredna dva prelazna roka dovodi igrače zbog kršenja međunarodnih propisa prilikom potpisivanja 10 omladinaca.

"Ovo je veoma komplikovan slučaj i Barseloni će biti veoma teško da ospori presudu. FIFA je pokazala da se ne plaši da ide za vama, bez obzira koliko ste velika institucija", rekao je advokat Hose Lasa Aspeitia agenciji AP.

Barselona je sebe označila kao žrtvu velike nepravde i istakla da će braniti politiku dovođenja igrača u svoju omladinsku školu.

Advokat Rodrigo Arijas Griljo nazvao je odluku FIFA prekretnicom u tumačenju međunarodnih propisa prilikom transfera mladih fudbalera.

"Ova situacija je veoma ozbiljna. To je kucanje na vrata klubovima koji imaju sportske modele koji se bave mladima. Poruka je da niko nije izvan njihovih propisa. Ona se tiče i klubova velikog renomea i uticaj će se vidjeti i kod ostalih ekipa", kazao je Griljo.

Dvojica advokata se slažu da su šanse Barselone za odbranu jako male, a Aspeitija je ukazao na slučaj francuskog Bordoa koji može da bude presedan.

Sud za sportsku arbitražu bio je na strani Bordoa kada mu je FIFA zabranila licenciranje argentinskog igrača Valentina Vade, koji je imao italijanski pasoš, iako nije nikad bio registrovan u nacionalnom savezu te zemlje.

Vadi je trebalo dvije godine da pređe u Bordo.

Bonus video: